vrijdag 10 februari 2012
Foto op vrijdag
In het weekend probeer ik zo af en toe graag een nieuw recept uit.
Jaaaááren geleden was dat een toetje: citroenkwark. Het is één van de favorieten hier in huis geworden :-)
En het mooie is: het is heel simpel te maken. Kijk, daar hou ik van!
Je perst 1 citroen uit en raspt de schil. Het citroensap met de geraspte schil, een zakje vanillesuiker en ongeveer 3 eetlepels suiker roer je door 500 gr. kwark heen. En zoals je ongetwijfeld weet: magere kwark is beter, volle kwark is lekkerder ;-)
Je klopt 1/4 liter slagroom stijf en spatelt dat door de kwark heen. Verdelen over 4 coupes. Je roostert wat geschaafde amandelen, laat dit afkoelen en strooit dat over de coupes heen.
Even in de koelkast en dan...genieten!
Fijn weekend!
Labels:
Foto op vrijdag
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Ik ben niet zo'n toetjesmens. Maar voor de liefhebbers is dit denk ik een heerlijk recept. Mooi weekend. X
BeantwoordenVerwijderenMmmm, klinkt heerlijk! Ook maar eens proberen:)
BeantwoordenVerwijderenEen goed weekend alvast!
Groetjes Boukje.
Dat ziet er lekker uit! Wij zijn erg van de toetjes en dol op citroen dus ik ga het zeker uitproberen! Dankjewel voor het recept.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes,
Marit
Yummie!!!!!!!!! Klinkt zo goed voor de lijn ook, tot je bij de slagroom komt, lol!!!
BeantwoordenVerwijderenHave a nice weekend, Irene
Hmmm, dat klinkt errug lekker. Als ik Sonja Bakker weer in de kast heb gezet, ga ik deze zeker eens proberen.
BeantwoordenVerwijderenLieve groetjes Frences
jummy
BeantwoordenVerwijderenOh jummie, ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenIk ben GEK op toetjes, en ga dit heel snel eens proberen!!
BeantwoordenVerwijderenWant mmmm dat ziet er hartstikke lekker uit!
Lieve groetjes Brenda
Mmmmmm...dat gaan we uitproberen!!
BeantwoordenVerwijderenMMmmmmmm wat heerlijk.
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor het recept, deze ga ik zeker uitproberen!
Groeten Annemarie
Heerlijk, ziet er fantastisch uit. Ga het zeker uitproberen.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes,
Ini
Tnx voor de tip! jammie...
BeantwoordenVerwijderenOh heerlijk! Dat ziet er lekker uit zeg, dank je wel voor het recept Ing:-D
BeantwoordenVerwijderen