vrijdag 10 februari 2012

Foto op vrijdag


In het weekend probeer ik zo af en toe graag een nieuw recept uit.

Jaaaááren geleden was dat een toetje: citroenkwark. Het is één van de favorieten hier in huis geworden :-)

En  het mooie is: het is heel simpel te maken. Kijk, daar hou ik van!

Je perst 1 citroen uit en raspt de schil. Het citroensap met de geraspte schil, een zakje vanillesuiker en ongeveer 3 eetlepels suiker roer je door 500 gr. kwark heen. En zoals je ongetwijfeld weet: magere kwark is beter, volle kwark is lekkerder ;-)
Je klopt 1/4 liter slagroom stijf en spatelt dat door de kwark heen. Verdelen over 4 coupes. Je roostert wat geschaafde amandelen, laat dit afkoelen en strooit dat over de coupes heen.
Even in de koelkast en dan...genieten!

Fijn weekend!

13 opmerkingen:

  1. Ik ben niet zo'n toetjesmens. Maar voor de liefhebbers is dit denk ik een heerlijk recept. Mooi weekend. X

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmmm, klinkt heerlijk! Ook maar eens proberen:)
    Een goed weekend alvast!
    Groetjes Boukje.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat ziet er lekker uit! Wij zijn erg van de toetjes en dol op citroen dus ik ga het zeker uitproberen! Dankjewel voor het recept.

    Groetjes,
    Marit

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Yummie!!!!!!!!! Klinkt zo goed voor de lijn ook, tot je bij de slagroom komt, lol!!!
    Have a nice weekend, Irene

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hmmm, dat klinkt errug lekker. Als ik Sonja Bakker weer in de kast heb gezet, ga ik deze zeker eens proberen.

    Lieve groetjes Frences

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ben GEK op toetjes, en ga dit heel snel eens proberen!!
    Want mmmm dat ziet er hartstikke lekker uit!
    Lieve groetjes Brenda

    BeantwoordenVerwijderen
  7. MMmmmmmm wat heerlijk.
    Bedankt voor het recept, deze ga ik zeker uitproberen!
    Groeten Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heerlijk, ziet er fantastisch uit. Ga het zeker uitproberen.
    Groetjes,
    Ini

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oh heerlijk! Dat ziet er lekker uit zeg, dank je wel voor het recept Ing:-D

    BeantwoordenVerwijderen