maandag 17 oktober 2011

En de gastblogger is...WENDY!

Vandaag is mijn blog voor Wendy!

Wendy heeft een stijl die ik helemaal geweldig vind. Altijd bijzondere kleurencombinaties, altijd originele kaarten met gebruik van de meest leuke stempels.

Kijk maar:

Ik bewonder haar nog het meest omdat zij laat zien dat Clean and Simple nog helemaal niet zo simpel is.
En geloof me, ik kan het weten, hoeveel CaS pogingen bij mijn niet in de prullenbak zijn beland...
Ook niet onbelangrijk, Wendy's blog is vrolijk en warm, bij iedere kaart heeft zij een gezellig verhaal.

Nou ja, genoeg reden dus om Wendy de 10 vragen voor te leggen ;-)

Vanaf wanneer ben je bezig met scrappen en bloggen?
Begin vorig jaar was ik met twee vriendinnen aan het shoppen en toen kwamen we ook in een hobbywinkel en daar zag ik de Cuttlebug en vooral allemaal leuke embossingfolders en dat vond ik zooo leuk! M'n vriendin Marit kende die wel en vond het echt wat voor mij. Dus ik er eens een beetje in gaan duiken en.... jawel, verkocht (en ook gekocht dus ;-) Dit was inderdaad echt wat voor mij.
Ik maak eigenlijk alleen kaarten en dat vind ik echt super. Je kunt vrij snel een resultaat krijgen en ik kan er m'n liefde voor papier en leuke illustraties perfect in kwijt. Bovendien blijf ik niet zitten met wat ik heb gemaakt, zoals vroeger bij bijvoorbeeld pastelkrijt tekeningen die ik maakte, ik kan het gewoon lekker opsturen en er nog iemand blij mee maken! Een geweldige hobby! Sinds april vorig jaar ben ik toen ook m'n kaartjes op m'n blog gaan plaatsen en toen werd deze hobby alleen maar leuker! Heerlijk vind ik het om reacties te krijgen op m'n kaartjes, en het contact met allemaal gezellige creatieve mensen, en alle blogs die ik dan ook weer bezoek, zijn zo'n geweldige inspiratiebron!

Wat maak je het allerliefst? Kaartjes, LO’s , boekjes, labels?
Ik maak eigenlijk alleen maar kaarten. Ik kan me wel voorstellen dat ik ook eens wat andere vormen zal uitproberen, maar ik ben nog niet op de kaarten uitgekeken voorlopig ;-) LO's maken is niet echt wat voor mij, hoewel ik wel helemaal verlekkerd kan kijken naar sommige prachtige ontwerpen op de blogs. Maar ik vind het zelf gewoon veel leuker om met stempels bezig te zijn en iets maken met foto's is minder mijn ding. Kaartjes dus!

Waar ben je nu mee bezig?
Ik ben vooral vast wat schetsen aan het maken en ideetjes aan het verzamelen voor het maken van de kerstkaarten voor dit jaar. Vorig jaar was de eerste keer dat ik de kerstkaarten zelf gemaakt heb en dat bleek een omvangrijkere klus dan ik had verwacht... Ik heb erg veel leuke reacties van familie en vrienden gehad toen op die kaartjes, dus moet ik dit jaar dan natuurlijk ook weer aan de bak, hi hi. En eigenlijk wil je dan met nog iets leukers komen, dus ik ben al flink aan het denken en schetsen en verzamelen, maar ik vrees dat het uiteindelijk toch wel weer beetje stresswerk zal worden.

Wat zul je op jouw blog echt nooit zien, qua scrappen?
Ik zeg niet zo heel snel nooit, want ik merk hoe leuk ik het vind om steeds weer wat anders te doen, maar LO's zul je dus niet zo snel zien op mijn blog. Verder vind ik heeel veel stijlen leuk en zou ik van alles wel nog uit willen proberen, maar kom ik toch wel vaak bij de CAS stijl uit, dus die andere stijlen zul je uiteindelijk toch ook niet zo vaak op m'n blog zien...

Wat is jouw top 3 van favoriete producten?
Met stip op nummer 1 staat m'n Cuttlebug, die gebruik ik ongeveer voor elkaar kaart. Daarbij de stansjes en impression plates, vooral van Papertrey Ink en verder stempels, stempels, stempels! ;-) Oeps dat is meer dan drie...

Wat staat er op je verlanglijstje?
Leuke kerststempels. Ik weet alleen nog niet welke... Ik moet nog echt gaan ontdekken wat ik een leuke stijl van kerstkaarten vind, daarom is het heel fijn dat al meer en meer mensen nu wat kaartjes plaatsen, dan kun je wat inspiratie opdoen. Als jullie bij m'n kaarten kijken, welke kerststempels zou je me dan nog aan kunnen raden? Verder ben ik een grote fan van het merk Papertrey Ink, dus daar staat ook meestal wel wat van op m'n lijstje! :-D

Waardoor raak je geïnspireerd?
Door mensen die materialen op een verrassende manier gebruiken. Kan van alles zijn, een stempel heel anders gebruiken dan je verwacht, iets bijzonders op een kaart, grappige materialen bijvoorbeeld, of mooie aparte kleurencombinaties. Meer en meer gebruik ik ook wel challenges als inspiratie. De Make It Mondays van Papertrey Ink vind ik bijvoorbeeld leuk, daar laten ze steeds weer leuke nieuwe techniekjes zien waar je dan mee moet maken. Maar ook de schetsen van Waltzing Mouse vind ik vaak heel inspirerend.

Wie bewonder jij het meest qua scrappen / stijl?
Ik ben gek op de stijl van Maile Belles. Zij maakt mooie kaarten, vaak met maar één laag en toch is het, wat mij betreft, dan helemaal af. Ik vind het zo knap hoe ze alles perfect weet te positioneren, heel mooi vind ik dat! Bovendien werkt zij veel met mijn favoriete merk Papertrey Ink, dus dat helpt ook natuurlijk ;-)
Ook de kaarten van Emily Leiphart vind ik altijd heel leuk en grappig. Zij weet stempels op hele leuke manieren te gebruiken en is ook geweldig met gekleurd twine! Leuk om te zien!
Ook Anya Schrier heeft een erg leuke stijl, vind ik.

Oh, zo veel leuke blogs!!

Welk blog heb je sinds kort ontdekt waar je blij van wordt?
Ik heb eigenlijk pas het stempelmerk Lawn Fawn ontdekt en ook hun blog. Wat een leuke, losse stijl illustraties zijn dat, heel grappige combinaties van beeld en tekst, dat vind ik erg leuk!
En verder het blog van Moxie Fab. Veel leuke inspiratie foto's, soms met prachtige kleuren, of juist iets heel grappigs. Krijg je zin van om er iets mee te doen. En ze toont ook vaak nieuwe producten en dat is natuurlijk ook altijd leuk om te bekijken!

Met welke zelfgemaakte kaart/LO/boekje ben je nog altijd heel erg blij? 

Ik ben wel heel blij met dit kaartje, ook al staat hij niet zo mooi op de foto.

Verder een oudje , nog zonder stempels gemaakt. Was arbeidsintensief, maar super leuk om te maken.

En met één van mijn nieuwe kaarten ben ik ook wel heel blij. Ik hou wel van veel ‘wit’ op de kaart, maar vaak lukt het me niet zo goed dit ook wit te laten en bij deze is dat wel gelukt.

Dank je wel Wendy!

Leuk om je verhaal te lezen en we hebben er gelijk weer leuke nieuwe links bij. Ik hoop dat je nog wat leuke kerststempel tips (anyone??) gaat krijgen. Ik ben alvast heel benieuwd naar je kerstkaarten :-)

11 opmerkingen:

 1. Dank weer Inge en dank Wendy! Super om te lezen. Ook bedankt voor de blog-tips.
  Zelf ben ik ook een groot fan van Papertrey Inks.
  Onzettend jammer dat er zo moeilijk aan te komen is zonder hoge kosten. Een kerststempelset van het Kruidvat lijkt dit jaar een hit. De 'kerstmannen' drukken haarfijn af en de prijs is gunstig.

  Fijne maandag, Angèle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weer heel erg leuk! Kom al regelmatig bij Wendy langs, en geniet van haar kaarten en stijl! Bedankt voor de leuke links! Ben ook gek op PTI!
  Heb weer genoten, wie zal het volgende week weer zijn!!
  Groetjes Cornelie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Inge,
  Wat ontzettend leuk om mijn kaarten hier op jouw blog te zien! Dankjewel dat ik gastblogger bij jou mag zijn! En nu al een tip van Angèle! Vanmiddag gauw even langs het kruidvat!
  Liefs, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel erg leuk en inderdaad een heel eigen, gave stijl heeft Wendy...ga haar in de gaten houden!

  Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel erg leuk om dit weer te lezen van Wendy leuk om de mensen op deze manier beter te leren kenne. En tja een tip voor kerststempels die van papertrey natuurlijk ben ook een fan en die van het kruidvat zijn super.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk is dit zeg, leuk om te lezen! Mooie kaarten en mooi stijl heeft zij!!
  Groetjes,
  Martha

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Inge,

  Super dat Wendy vandaag de gastblogger is! Ze is zo creatief, en het gemak waarmee zij kaartjes maakt is echt wonderbaarlijk.....en ze worden altijd mooi! Ik ben blij dat ik haar de aanzet heb gegeven tot het kopen van de cuttlebug;-)

  Groetjes,
  Marit

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het is toch een leuke maand hier op je blog. Wendy maakt zulke leuke kaarten en ze is ook nog eens een gezellige meid!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. mooi en orgineel werk! Op naar Wendy's blog :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk dat Wendy gastblogger is en om haar antwoorden te lezen! Ik ben ook al een tijd enthousiast volger van haar en ik heb al 2x in het echt mogen zien met welk gemak zij tot de meest mooie kleurige strakke mooie kaartjes komt, geweldig. En elke keer weer een leuk berichtje bij de foto's en vaak ook een leuke gezellige reactie terug, wat Wendy uitstraalt op haar blog en in haar kaartjes is ze ook in het echt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wendy's blog zit nog niet zo heel lang in mijn reader maar wat een aanwinst! Ik ga er heel graag kijken! Mooie linken geeft ze hier ook door!
  Ikzelf vind de 'reindeer' sheet van Darkroom Door mijn 'all-time favourite' kerststempel. DEZE
  Misschien wel eentje die bij jouw stijl past Wendy?

  BeantwoordenVerwijderen