Voor mijn verjaardag (gister) kreeg ik leuke 'blogpost': een mooie kaart van Jolanda (kaart links) en van Anneke (kaart rechts). Zo lief!
Ik vierde mijn verjaardag (al bijna traditiegetrouw) niet, maar er werd hier wel bananenbrood gebakken, voor de mensen die toch langskwamen. Bananenbrood bakken we hier regelmatig, al jarenlang. Het is dan ook zó lekker, vooral met roomboter. Wat mij betreft lekkerder dan een gebakje!
Dit is het inmiddels klassieke recept:
1 kilo rijpe bananen
500 gram bloem
250 gram rozijnen
200 gram basterdsuiker
50 gram roomboter
1 zakje bakpoeder
1 ei
1 citroen (uitpersen)
De bananen pellen en prakken, daarna alle ingrediënten toevoegen en mengen met een mixer met deeghaken. Het deeg in een bakvorm doen (cakevorm) en deze in een voorverwarmde oven zetten. In 1,25 uur op 180 graden bakken (heteluchtoven). Het eerste uur afdekken met aluminiumfolie. Houdt je van een bruin korstje op het brood, laat het dan nog een kwartiertje langer in de oven staan.
Eet smakelijk :)
Sluit ik af met nog iets leuks. Deze award kreeg ik van Judith! Neem vooral ook een kijkje op haar blog, ze maakt leuke Eline kaarten!
Nog gefeliciteerd met je verjaardag!
BeantwoordenVerwijderenIk hoop dat je een leuke dag gehad hebt!
nog van harte gefeliciteerd met jeverjaardag!
BeantwoordenVerwijderenWas vast een leuke dag!want je had mooi weer :)
Groetjes Manon
Hallo Inge,
BeantwoordenVerwijderenAlsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!! Hopelijk heb je genoten van deze dag, het weer heeft in ieder geval op een zonnige dag getrakteerd.
Bedankt voor je aardige verwijzing naar mijn blog (bloos...). Enne, die award heb je werkelijk verdiend!
Je bananenbrood recept ga ik zeker een keer uitproberen. Is weer eens iets anders dan appeltaart. Ik laat het je weten, wanneer het bakken is gelukt.
Voor nu een goede nacht,
groetjes van Judith
Hoi nog gefeliciteerd en gave kaartjes heb je gekregen.
BeantwoordenVerwijderengroetjes,Lean
Alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Hopelijk heb je een leuke dag gehad.
BeantwoordenVerwijderenDat recept van het bananenbrood lijkt me heerlijk dus ga het zeer zeker eens proberen.
Gr. Mieke
http://hethobbyhoekje-vanmieke.blogspot.com/
Wat baal ik dat ik niet wist dat je jarig was. Het schrijf het gelijk op mijn kalender. Alsnog van harte gefeliciteerd. Ik hoop dat je een leuke dag hebt gehad.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes, Karin
Ow ik had ook wel een kaart willen sturen...alsnog gefeliciteerd, ik hoop dat je een leuke dag hebt gehad, en dat recept.mmmmmheerlijk!
BeantwoordenVerwijderenGraag gedaan en je brood ziet er super uit,ga gelijk opschrijven...ook eens proberen!!!
BeantwoordenVerwijderenFijne dag!
Nog van harte gefeliciteerd en bedankt voor het recept!!
BeantwoordenVerwijderenLeuke kaarten heb je gekregen :)
Groetjes,
Martha
Jolanda is niet alleen een kei in het maken van scraps dus, mooie kaart. De andere is met veeeeeeeeeel plezier voor je gemaakt.
BeantwoordenVerwijderenLeuk recept, bedankt!
Oo, nu baal ik, ik had een keer de datum van je verjaardag op geschreven, maar waar!! : (
BeantwoordenVerwijderenSorry, maar als nog van Harte Gefeliciteerd met je verjaardag!
Mooie kaartjes heb je gekregen!
Groetjes Marie-Claire
Gefelciteerd met je verjaardag nog Inge!Moie kaarten!
BeantwoordenVerwijderenDat recept klinkt goed, ik ga dat brood misschien wel eens maken.
Ook gefelicteerd met je blogaward, verdiend hoor!
Van Judith's leuke blog ben ik al volger.
Groetjes, Marjan
GEFELICITEERD INGE!!! En ga zo door he, ook dit nieuwe jaar. Liefs Eline
BeantwoordenVerwijderenMet terugwerkende kracht: VAN HARTE GEFELICITEERD! Weer een jaartje wijzer geworden toch?
BeantwoordenVerwijderendank je wel voor je leuke recept.
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag nog en veel goede wensen voor het komende jaar!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Boukje.
Hoi Inge nog een fijne verjaardag gewenst! Mijn man is zot van bananen dus dit recept ga ik zeker ook eens proberen.
BeantwoordenVerwijderenAlsnog van harte Inge! Dat bananen-brood ga ik zeker uitproberen, dank je voor het recept.
BeantwoordenVerwijderenHeb je de Allerhande in huis? De laatste en voorlaatste? Dan kan ik je de wortel/bananen-taart aanbevelen. Maar ook de Mon Chou-kersentaart. Ik heb ze uitgeprobeerd en ze zijn verrukkelijk!
Groetjes, Angèle
Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Mooie kaarten heb je gekregen!
BeantwoordenVerwijderenHallo Inge,
BeantwoordenVerwijderenNog van harte gefeliciteerd! Via het blog van Bianca kwam ik bij jou en je maakt echt prachtige dingen, dus ik ga je met veel plezier volgen! Leuk! Die bananentaart lijkt wel een beetje op de 'poffert' die ik ken van mijn opa en oma uit Groningen, ook heerlijk met (gesmolten) boter, en stroop! Tot de volgende keer!
Groetjes,
Wendy
Nou Inge, het bananen-brood staat op dit moment in de oven; ik ben heel benieuwd!
BeantwoordenVerwijderenEven nog een tip voor de Mon Chou-taart. De bananen worden snel bruin. Zelf zou ik hier ook citroen over sprenkelen. Succes!