zaterdag 24 april 2010

Spaghetti Americiana

Sorry, geen knippen, plakken en scheuren in deze post;)

Gister had ik het over spaghetti amerciana en ik dacht, waarom ook niet: een recept op mijn blog;)
Want koken, ja, daar hou ik ook van! Vooral van het uitproberen van nieuwe recepten. Het recept voor deze spaghetti komt uit onze streekkrant. Sinds ik het een keer heb uitgeprobeerd eten we het bijna wekelijks. We hebben het iets aangepast aan onze smaak en hoeveelheden. Met drie mannen in huis moet je die hoeveelheden soms namelijk wat naar boven aanpassen:)

OK, daar gaat 'ie:
Je kookt 500 gram spaghetti beetgaar.
Je perst 4 teentjes knoflook en fruit deze in 1 eetlepel olijfolie. De olie niet te heet anders wordt de knoflook te bruin!
Je doet er 2 bakjes spekreepjes bij (totaal 250 gram) en bakt de spekjes uit.
Je doet er 1/4 ltr. witte wijn bij en kookt deze in.
Schep de spekjes eruit en hou ze even apart in een schaaltje.
Pureer twee blikjes tomaat met de staafmixer en doe de tomaat in de pan waar je net de spekjes uit heb gehaald. Breng aan de kook, laat even doorkoken en voeg gemalen chilipeper naar smaak toe. Mijn smaak is: VEEL, maar ja, ik hou dan ook écht enorm veel van Chili Peppers:)
Doe de spekjes er weer bij en klaar is je saus.
Maak er bijvoorbeeld een salade bij. En vergeet niet de verse parmezaanse kaas op tafel te zetten.
Echt, dit is zó lekker!

4 opmerkingen:

  1. Dit lijkt me wel een smakelijk gerecht, niet moelijk, dus, dat komt op het menu volgende week. Snel klaar en lekker, dat betekent ook meer tijd om te stempelen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt errug lekker, fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Chili Peppers, gaaf! En die bassist is zooooo goed! Maar eeeh... het recept klinkt erg lekker! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen