woensdag 3 februari 2010

Greeting Farm en (grrrrr) Copics



OK, dit was het idee: ik gebruik mijn Greeting Farm stempel (=gelukt), ik gebruik hierbij wat restjes vrolijk papier (=gelukt) en ik kleur de stempel in met Copics ... En dat laatste, dat is nou net niet gelukt.
Gewoon inkleuren, dat gaat aardig, maar die huidskleur, oh mèn, dat ziet er zo vlekkerig uit. ALS IEMAND HIERVOOR EEN GOEIE TIP HEEFT...heel graag! Ik weet gewoon niet hoe ik een groot oppervlak egaal kan krijgen. Verder wil ik heel graag leren hoe ik met Copics schaduw effecten aan kan brengen, vind ik nu ook nog lastig.
En ja, ik kan heel vastberaden zijn, of noem het eigenwijs, ik moet en zal het onder de knie krijgen. Snap je?
Ik ben benieuwd naar jullie tips! Ga ik ondertussen verder met de vertrouwde distress ink of derwent potloden;)

18 opmerkingen:

  1. hoi inge, als je de grotere vlakken gaat kleuren kun je het misschien het beste proberen met de opneemtechniek, en zeker in het begin.... Maar zo slecht ziet het er helemaal niet uit hoor!! ik vind het eigenlijk wel mooi en je kaartje helemaal in zijn geheel vind ik prachtig!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel mooi kaartje zeg... en dat met die copics dat vind ik ook nog erg lastig dus helaas kan ik je daar geen tips voor geven!

    *Kus Patries*

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een vrolijk kaartje zeg.
    Ik vind het ook moeilijk hoor die grote vlakken.

    maarhij ziet er super uit.

    groetjers annemarie en merit

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het is een prachtige kaart hoor Inge, niets mis mee.

    groetjes Suze

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hihihi bij moet je al helemaal niet wezen ik vind je kaart toppie.Heb juist vorige week mijn eerste [magnolia] ingekleurd met een goedkope nep derwent pffffff.Maar inderdaad het maakt je super leergierig hoe het wel moet.Bij mij is het helemaal hopenloos!!!!!!!!!!
    gr,Lean

    BeantwoordenVerwijderen
  6. het is een schitternd kaartje geworden.
    groetjes
    daantje

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ik heb het ook een paar keer geprobeerd en heb het ook niet onder de knie. ik ga een workshop volgen inkleuren met de copics. hoop daar veel te leren, maar ik vind je kaartje er niet 'mislukt' uitzien, ik vind hem heel leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. het is een super mooi kaartje en wat de copics
    betreft kan ik je niet helpen want ik heb
    ook net een workshop gevolgd en daar heb ik wel
    heel veel van geleerd, maar moeilijk uit te leggen

    gr hetty

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een lekker vrolijk kaartje!!!

    Gr Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Allereerst vind ik je kaartje erg leuk geworden hoor. Op de foto zie je er niks van dat het vlekkerig is...
    Maar ik ga ook volgende week een x een workshopje doen met copics want ik ben er ook nog niet helemaal uit. Misschien dat het scheelt welk papier je gebruikt. En als ik wat grotere vlakken kleur doe ik dat met ronddraaiende bewegingen. Anders word het zo streperig.

    Groetjes, Katja

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hoi Inge, leuk dat je een reactie op mijn blog hebt achtergelaten. Ik ben nog maar net begonnen.
    Ook ik heb geen bruikbare tip voor je, ik vind de markers gewoon te duur!Ik gebruik zelfs nog potloden die van mijn oma zijn geweest. Ik vind het kaartje overigens hartstikke leuk, maar begrijp wel dat je het 'goed' wil doen. Perfectionistisch zeker? Ha, ha, Groetjes, Anette

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hoi Inge, nog een reactie van mij: Ik was nog even op youtube (Tim Holz filmpjes) en heb even gechecked bij copic markers. Kwam een hele duidelijke tutorial over het inkleuren van huid tegen: Copic Tutorial-Coloring Skin van Suzanne Dean. Hope it helps!
    Gr. Anette

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik vind je kaartje prachtig geworden!!! En je hebt het mooi ingekleurd, ik heb het helemaal niet onder knie :) Oefening baart kunst zeggen ze!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een snoesje deze kaart en je rode tasje uit je vorige post vind ik om te zoenen!
    Groetjes, Floortje

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Het is een prachtig kaartje hoor Inge!! Je zou het inderdaad kunnen proberen met de 'opneemtechniek' dus met de lichtste marker een iets donkere huidskleur opnemen en beginnen waar de schaduw moet zitten!
    Of eerst de donkere opzetten, dan de lichtere en dan vanaf het donkere weer over het hele oppervlak.
    Bij Youtube staan verschillende mogelijkheden ... ben er ook nog niet zo heel lang mee bezig en blijf het moeilijk vinden!
    Succes ...
    Christa

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wauwie, wat een superleuk kaartje is dit, lekker levendig! Ik ben jaloers op je kleurwerk hoor! Ik ga binnenkort van mn verjaardagsgeld mn eerste Copics aanschaffen, dus heb zelf nog een boel te leren. handige filmpjes staan idd op site van Suzanne Dean en ook de filmpjes van Nicole(stampinupnicole.blogspot.com) vind ik erg duidelijk. Er is ook een hele blog die over Copics gaat: ilikemarkers.blogspot.com!

    Ik hoop dat je er wat aan hebt!

    xxDebbie

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ik vind je kaartje schattig Inge (leuk een naamgenoot;-)) en op de foto is niets te zien van vlekkerigheid. Ik vind kleuren met Copics ook niet makkelijk hoor, ik weet wel dat het soort papier dat je gebruikt doorslaggevend kan zijn voor een mooi resultaat.

    Fijn weekend!

    Inge xOx

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Super handige tips.

    Wie kan mij vertellen welke kleuren ik moet gebruiken bij het in kleuren van gezichtjes met Derwert potloden.

    Groetjes Marjon.

    BeantwoordenVerwijderen