zondag 10 augustus 2014

NYC fotoboekje

Het was rustig op mijn blog. Dat kwam vooral omdat ik enorm aan het scrappen ben geweest :-) Ik vond de afgelopen weken eindelijk weer eens de tijd om een boekje  met foto's bij elkaar te scrapppen.

Het is alweer twee jaar geleden dat ik samen met mijn oudste zoon in New York was. Acht dagen in augustus, mooi weer, mazzel met een luxe hotel. Iedere dag startten we met een fantastisch ontbijt waar we (echt!) uren op konden teren. Die pancakes met blueberry's....mmmmmmm :-)
Daarna 10 minuutjes in de bus, om 1 busstop verder uit te stappen in hartje Manhattan. We hebben in Manhattan vaak de metro gepakt maar ook kilometers gelopen, tot aan blaren op de voeten. We 'deden' de trekpleisters zoals het Empire State Building en Central Park en gingen ook op zoek naar de lekkerste hamburger, pizza, donut, steak, hotdog en cheesecake in NY. Dat bracht ons op leuke plekjes in de stad.
Ik denk dat voor New York geldt dat je ervan houdt of er het liefst gillend wegrent. Voor mij geldt duidelijk het eerste. Ik wilde dus echt niet naar huis en zou er zó nog een keer naartoe gaan!

En toch duurde het twee jaar voordat ik iets met de foto's deed. Ik had als eerste bedacht dat ik een digitaal album wilde maken. Dat ziet er altijd mooi en professioneel uit maar ik vind het gewoon niet zo'n leuke klus om te doen. Dus stelde ik het uit. En uit.
Ik begon daarna met het scrappen van de foto's, maar koos een te groot formaat. Dat is niks voor mij, dan ben ik teveel aan het nadenken of en hoe ik die leegtes wil opvullen. En teveel nadenken werkt niet. Tenminste...niet voor mij!

En nu, twee jaar later, vond ik dus eindelijk de rust om de leukste foto's met de meeste herinneringen op mijn manier te scrappen. Kleiner formaat (15x15), niet teveel gedoe, kleurrijk, lekker simpel en vooral: niet nadenken!

Ik ben erg blij met het eindresultaat :-)

Ik laat je wat veel foto's van het boekje zien zodat je een beetje een indruk hebt.

Als je geen zin hebt in een lang bericht ...je kunt nog terug!

- de voorkant van het boekje-

 - nou...boekJE..het liep nogal uit de hand ;-) -

 - details -




 - in het boekje veeeel foto's van eten! -




 -Iedere achterkant van een pagina ga ik gebruiken voor de 'journalling'. Geen pagina is hetzelfde.- 








- Dit waren mijn grote helpers bij het maken van het boekje. Stickertjes en sticky notes van de Hema, washitape en project life kaartjes. Die kaartjes kocht ik voor het eerst, ben er erg enthousiast over. Ze waren leuk om te gebruiken bij dit boekje en ik gok dat ze minstens even leuk zijn om te gebruiken voor een kaart. - 


- Dit is de laatste pagina van het boekje. Every day was a good day. TRUE! - 

16 opmerkingen:

  1. Wat leuk gedaan! En New York is zo gaaf, ik zou zo op het vliegtuig willen stappen om weer terug te gaan, na bijna 23 jaar (waar blijft de tijd?). Ik reageer niet vaak op je blog, maar ik vind het heel inspirerend wat je maakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat klinkt als een geweldige trip en wat een gaaf boekje heb je er bij gemaakt. Super hoe elke pagina anders is opgevuld met allerlei leuke laagjes en details. Ik moet zeggen, dit is toch véél leuker om er bij te pakken om herinneringen op te halen en na te genieten dan een digitaal boek? Soms is het 'gewoon' even wachten op het juiste moment om er wat mee te doen. Zo te zien is dat het wel waard geweest nu. Veel plezier ervan!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een geweldig boekje is dit geworden zeg, helemaal in jouw stijl, met heel veel te zien! Ik heb ook het scrappen weer een beetje opgepakt, blijft leuk om met mooie foto's dingen opnieuw te beleven. Geniet ervan! En leuk ook hoe je die journaling open hebt gelaten op elke pagina.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Inge wat gaaf! Leuk leuk met felle kleuren en je hebt een hele mooie eigen stijl. Ik vind foto's met eten ook leuk:)
    Prachtig boekje; geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nu nog de journaling erin en je kan weer iets wegstrepen ! Schitterend gemaakt ! Je bent vast niet de enigste waar het een poos duurt eer het verwerkt wordt ( heb ook met veel foto's een plan) maar deze is bijna klaar. NY staat op het verlanglijstje van mijn dochter, wie weet ooit.........

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ooooo geweldig....en wat haal je een herinneringen bij mij naar boven...ik ben er ook geweest, een week met mn broertje en ook wij hebben genoten! Het is inmiddels alweer ruim 5 jaar geleden maar dit was een ervaring om nooit meer te vergeten! Sliepen in het Hilton....wel zonder ontbijt maar ach Starbucks zat tegenover de ingang ;-) soepkommen chocolade melk hihihihihi, ook bovenop het Empire gestaan, Central park en noem maar op!
    Je hebt een geweldig aandenken gemaakt, een boekje vol prachtige momenten om er zomaar even bij te pakken en te denken aan die geweldige dagen!
    Liefs Jacomijn

    BeantwoordenVerwijderen
  7. je boekje ziet er 'om te smullen' uit, mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dat ziet er helemaal super uit!! Wauw wat een leuke herinnering is het zo nog meer geworden.
    Peter is er al 3 keer geweest, ik nog nooit. Staat wel op mijn wensenlijstje, dus wie weet!
    Groetjes,
    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mooi, lekker kleurig, met oog voor heel veel detail, een supermooi boekje en een geweldige herinnering!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Waauw zeg wat een ongelofelijk gaaf scrapboek(je)! Heerlijk al die kleurtjes, mooie foto's en leuke details. ik zeg een dikke 10 met een gouden griffel!

    Lieve groetjes, Mandy

    BeantwoordenVerwijderen