vrijdag 16 mei 2014

Hemels blauw


En zo ineens een heel erg pastel kaartje op BloGbloM.

Het moet niet gekker worden!

Hoe dit kaartje zo ineens tot stand kwam?

Voor wie er zin in heeft, ik neem je even mee...


Oké, ik zat op mijn werk en bladerde door een vaktijdschrift. Even kijken of er nog interessant vaknieuws was, zal ik maar zeggen.

Ik zag een tekening van een grote witte 'denkwolk' die bijna de helft van een pagina in beslag nam.

Daar moest ik wat mee! Gauw een post-it gepakt en het idee opgeschreven. Verder met werken.
Eenmaal thuis zijn er altijd 100 dingen die mijn aandacht vragen. Koken, opruimen, was in de machine, overhoren. Het lukte gelukkig om een vrij uurtje te vinden dus ik kroop gauw achter mijn bureau. Pulp TV aan en aan de slag!

Ik startte met het uitknippen van een grote denkwolk maar dat pakte niet uit zoals ik in gedachten had.
Twee kleine wolkjes dan? Veel beter idee! Eerst twee witte gemaakt, dat was het niet. Ik had onlangs het mooie glitterpapier van SU besteld bij Miranda, dat pakte beter uit.

Wat nu? Wit op wit? Nee, te wit. Mooi lichtblauw? Maar dan moeten er wel wat spetters bij, anders wordt het te clean. Drie rondjes gestanst, oeps, ik raak er 1 kwijt. (hebben jullie dat ook, dat dingen zomaar ineens heel erg KWIJT zijn??)
Oké, relax. Ik wil nog een iets groter rondje, die maar even snel geknipt. Nu ik dan toch met zilver aan de slag ben, kan er nog wel wat meer bling-bling bij: draadje en pailletje.

Tekststempel erop. Ik heb dus zo'n slim apparaatje waarmee je stempels recht op je kaart kan krijgen, maar daar ben ik meestal te lui voor. Gelukkig pakt het (deze keer) zonder slim apparaatje goed uit!
Tegen die tijd begin ik mijzelf heel ernstig toe te spreken, hou het simpel, hou het simpel. En zowaar: het werkt. Op het nietje na, dat moest er gewoon bij.

Voilà, de geboorte van een kaartje.

Gaat het bij jullie in je hoofd ook zo?

Ik ben heel benieuwd!

18 opmerkingen:

 1. Leuk zeg, dat je je gedachten en werkwijze beschrijft!! En daar komt dan weer een prachtig kaartje uit!
  Alvast een gezellig, zonnig weekend, groetjes, Mariken

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja je kan zomaar geiinspireerd raken, door de dingen die je toevallig ergens tegen komt. En kwijt raken dat lukt mij ook altijd, dan denk ik had dat net toch.... en weg. Leuk de beschrijving, het blijft toch nog altijd een kaartje van jouw hand, ondanks dat het pastel blauw normaal niet je kleur is. Fijn weeknd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heey inge,

  gaaf kaartje!!! ja ik ben ook vaak iets kwijt bij het knutselen wat net nog voor neus lag en dan zit ik soms wel lang te zoeken voordat ik het terug heb of op geef. leuk om je ideeen weg met ons te delen.

  groetjes femke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie kaart Inge! Heel herkenbaar ook ik raak vaak door de meest gekke dingen geïnspireerd, ben altijd wel wat kwijt wat dan eigenlijk vlak voor mij ligt maar het dan niet zie (ouderdom? :P) Cool dat je ons even mee neemt naar het proces van een kaart maken :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel herkenbaar, soms doe je 'zomaar' ergens een idee op. Mooi kaartje, heel subtiel en toch zo sprekend.
  grtz.Colien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik lig in een deuk om je eerste zin...., whahaha
  Wat een leuk kaartje, en wel heel anders dan wat ik gewend ben van je te zien.

  groetjes, Durvina

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Inge, creatieve inspiratie ligt overal op de loer! Bij mij gaat het idd ook vaak zo. begin je met een bepaald idee, kom je gaandeweg tot iets heel anders. Ook altijd dingen kwijt, maar gelukkig vind ik ze ook altijd weer terug (vaak als de kaart al af is ;-)). Superleuk en inspirerend kaartje en een blingetje is altijd leuk.
  Fijn weekend alvast. Groetjes, Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk dat je ons even meenam in je denkproces! Mooi kaartje, ik vind de kleur wel mooi! En juist die kleine details maken je kaart wel af!
  Groetjes Boukje.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Herken dit proces wel ja! Vooral ook dat kwijtraken van spullen.... Zelfs een lineaaltje of schaartje kan zomaar foetsie zijn! Je kaartje is heel gaaf!! Origineel!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Supergaaf kaartje! Ook herkenbaar...ben altijd wel iets kwijt wat dan vlak voor m'n neus ligt en toch niet zie.... gelukkig hebben we hier allemaal last van ;) Leuk dat je ons even meeneemt in het proces ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ... en dan wordt er weleens gedacht dat CAS zó simpel is ...
  Jij omschrijft goed dat er toch een denkproces aan vooraf gaat en CAS ook tijdens het creëren niet even makkelijk is. Bedankt dat je ons meeneemt in het verhaal achter deze kaart, die mij overigens heel erg aanspreekt! Ik hou van hemelsblauw!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wow, door je uitleg raak ik helemaal geïnspireerd! Ge-wel-dig!

  Groetjes Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hihi, ik dacht gelijk. Hé een geboortekaartje...O, nee niet. Aan het einde van je verhaal zeg je; én voilá de geboorte van een kaartje...hè?! O, nee het tot stand komen van een kaartje bedoel je... hihi
  Wel of dus niet een geboortekaartje. Errug leuk, en ook je verhaal!
  Snapjeutnog?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ha die Inge,
  wat leuk om even in je hoofd te mogen zitten. En wel herkenbaar hoor. Alleen wel sporadisch bij mij.
  Je kaartje is gewoon erg leuk geworden!
  En dat pastel misstaat je niet hoor!
  Groetjes,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Af en toe buiten de standaard lijntjes werken is niets mis mee hoor. Kijk maar, je hebt nu eens een originele pastelblauwe kaart toegevoegd in je assortiment......leuk om eens te lezen hoe het bij jou tot stand komt en dat in een uurtje ( ik doe er veel langer over,pffffff).

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Apart om een geboorte mee te maken bij een ander ;) Heb het idee dat mijn bevallingen altijd veel zwaarder zijn. Ik bewonder het gemak waarmee jij de prachtigste kaartjes maakt.
  Alvast weltrusten, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoe leuk om even met je mee in je hoofd te reizen!! Gaaf hoe het gave kaartje tot stand kwam!
  Fijne zondagavond, groet Mary

  BeantwoordenVerwijderen
 18. wow. WOW!! En wat super om te lezen hoe het ontstaan is!! het resultaat is ... ge wel dig. GEWELDIG!! Wat mooi... ik vind je felle klieder vlekken kaarten super gaaf... maar deze is echt nog mooier. Wow....
  Ik wens je een heerlijk weekend toe!!

  BeantwoordenVerwijderen