zondag 29 december 2013

2013


Nu ik een weekje lekker vrij ben, de radio op 2 staat, het glazen huis achter de rug is, het kerstdiner achter de kiezen en ik iedere avond (toch weer) naar de Top 2000-a-gogo zit te kijken (tradities all-over), ontkom ik er niet aan: terugblikken, en vooruitkijken.

Heb je zin in een lange blogpost? Here we go!

Met het bovenste kaartje neem ik je mee terug naar januari 2013. Ik weet nog precies hoe ik mij toen voelde, en daar kan ik kort over zijn: dat was een stuk minder dan hoe ik me nu voel.

Trouwens, het kaartje was voor een klein prinsesje :-)

Op de canvas hieronder die ik in februari maakte sprak ik vooral mijzelf toe: keep your mind set!

En o ja, keep your hair long.


Dat laatste, mijn haar laten groeien, is me gelukt.

Maar dat eerste niet. Februari en maart werden een trieste maand, want ik zat er helemaal doorheen. Niks geen energie meer. Een tijdje niet kunnen werken.
Een heuse blogbreak.
Even helemaal niks...

In april begon ik langzamerhand weer een beetje op te krabbelen. Met hulp van een paar bijzondere mensen, goede tips en belangrijke levenslessen.

Poeh...klinkt heftig hè. Nou, om eerlijk te zijn, dat was het ook.

Maarre, dat opkrabbelen: LIKE!


En om iemand te bedanken die mij, tot op de dag van vandaag, het allermeeste heeft geholpen heeft met dat opkrabbelen, maakte ik dit kaartje in mei:


Ik ging weer steeds beter in mijn vel zitten, ook letterlijk, want ik heb veel gehad aan de 10-weekse sporttraining die ik in die tijd bij de sportschool deed. Het heeft me doen inzien dat sporten heel belangrijk voor mij is. En dat het daarbij dus helemaal niks uitmaakt of je er nou talent voor hebt, of niet. Just do it, zo simpel is het (voor mij).

Ik trok mijn relatie met Stampin'Up! materialen iets meer aan. Dat was heel fijn :-)

Een SU kaartje in juni:


En ééntje in juli:


Zie je die spatjes op deze SU kaarten? Ik raakte helemaal weg van de Spritzer tool :-) Het is misschien zelfs mijn favoriete product van 2013!

In augustus pakten we thuis de woonkamer aan. Zachtgeel werd vervangen door wit en antraciet grijs. Voor de poef haakt ik een nieuwe jas:


In september een wiebelkaartje met letterstansen en inktspetjes.

Letterstansen...zucht...ik denk gewoon dat ze die speciaal voor mij gemaakt hebben :-)


In oktober startte ik met een Keep It Super Simple kerstkaarten 10-daagse. De kaarten waren te zien op Christmaholic.nl

Deze site wordt op aanstekelijk enthousiaste wijze gerund door Saskia de Laat,die dit jaar zelfs het journaal haalde met haar site!


In november móest ik iets maken met de uber-cute kerststempels van Eline.


En ik geloof dat dit mijn laatste kerstkaart in december was. Vrolijk, niet teveel over nagedacht, gewoon dóen.


En dat is precies hoe ik op het creatieve vlak graag verder wil gaan! Ik leg mijzelf op dit moment helemaal niks op. Ik kijk wel of ik zin heb om iets te maken. Niks moet, alles mag.

Nu ben ik zo benieuwd...wat zijn jouw creatieve wensen voor het nieuwe jaar? En wat is jouw favoriete 2013-product?

33 opmerkingen:

 1. Dag Inge, Mooi overzicht van 2013 maakte je. Ik ben dol op samenvattingen, zeker als daar van die fraaie, heel eigen kaarten die jij maakt in staan. Jouw persoonlijke woorden deden me nadenken. Zelfs als je zelf blogt, vergeet je zo vaak dat er achter mooie blogs ook gewoon mensen zitten met hun eigen ik, en waar het ook niet altijd makkelijk gaat. Dank je wel voor het inkijkje.
  Beste wensen voor een prachtig 2014!
  liefs, Dymphie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ontzettend leuk om jouw jaar te zien in een samenvatting, heel erg leuk gedaan,
  en wat heb je veel meegemaakt, maar je hebt ook schitterende kaarten gemaakt !

  Hele fijne gezellige dagen nog gewenst,
  lekker genieten en knutselen.
  Een prachtig, geweldig en goed uiteinde
  en de allerbeste wensen voor 2014 ☺

  Veel liefsss van Erica ☼

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke post Inge, cool zo'n creatief overzicht! Wat er gebeurt er dan veel he als je terug blikt, mooie maar ook nare dingen....Wat fijn dat je zulke lieve mensen om je heen hebt die je steunen door dik en dun. Ik wens je een heel goed 2014 dat het maar beter mag worden als 2013! En heel goed van je, alles mag en niets moet! "Moeten" houdt vaak creativiteit tegen.

  Hee maar je maakte in 2012 toch al kennis met SU, heb bewijs op foto hoor hahaha ;)

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een bijzondere blogpost Inge, na een bewogen jaar voor jou! Fijn dat het weer beter met je gaat, dat is ook duidelijk te zien en te lezen op je blog en in al je mooie creaties! Goed dat je ervoor kiest je nergens op vast te leggen: dat geeft lucht! Voor mij persoonlijk stond het afgelopen jaar grotendeels in het teken van SU ;-). Mijn favoriete product van 2013 is het envelope punch board, waarmee het maken van doosjes zelfs voor mij een eitje is!
  Sluit ik af met jou een heel goede jaarwisseling te wensen, en een super 2014!
  Groetjes,
  Marit

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey Inge, wat een mooi overzicht. En heerlijk dat je je weer goed voelt, dat is het allerbelangrijkste.
  En gezellig dat je DT lid was bij onze CAS on Sunday, dat mis ik in je creatieve lijst.
  Jij en je gezin een fijne jaarwisseling en heel veel goeds voor 2014!
  Groetjes, Mariken

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie blogpost! Ik ben zo blij dat het weer beter met je gaat. Na je creatieve break heb ik geweldige kaartjes van je voorbij zien komen. Ga door met wat je leuk vindt en met wat je blij maakt. Ik wens je alle goeds voor 2014!

  Liefs Sanne

  PS. Mijn terugblik op 2013 staat gepland op de laatste dag van dit jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. genieten zeg van deze blogpost, helemaal leuk! en dat hoop ik volgend jaar ook weer te kunnen doen, genieten en bewonderen van jou kaartjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi overzicht van een moeilijk, maar ook mooi jaar. Heb je erg gemist tijdens je blogbreak, maar vind het heel goed van je dat je voor jezelf hebt gekozen en de tijd hebt genomen om jezelf weer terug te vinden en alles op een rijtje te zetten. De stelling niks moet alles mag werkt voor jou geweldig....je kaartjes zijn super, kleurrijk (wat ik dus echt geweldig vind) en helemaal jou. Vooral zo doorgaan! Wens je heel veel geluk, liefde en creativiteit in 2014!

  En mijn creatieve wens voor het nieuwe jaar? Lekker doorgaan met het opbouwen van een succesvol Bij Oma Dee en vooral genieten van al die creatieve en gezellige mensen die daardoor op mijn pad komen.

  Liefs,
  Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie blogpost om een bewogen jaar mee af te sluiten, hulde! En wat een geweldige dingen heb je uiteindelijk toch weer gemaakt, heerlijk dat je je hobby je hobby is gebleven en dat je daar nu volop van kunt genieten. Beter in je vel zitten is daar altijd de basis voor, lekker dat je dat ook op orde hebt! Ik zou zeggen: kom maar op met 2014! Kijk nu al uit naar je creatieve uitspattingen (zonder enige vorm van druk natuurlijk). Go for it!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. hallo Inge, 2013 in vogelvlucht, ik vond het jaar al zo snel gaan maar als ik jouw blog lees dan is het helemaal snel gegaan. Leuk om te zien hoe zo'n jaar verloopt. Soms sta je te weinig stil bij bepaalde gebeurtenissen en ga je in de automatische piloot. Je hebt jezelf weer op de rit gezet en hopelijk zet je die rit volgend jaar weer door met leuke dingen maken wanneer jij dat wil. Dan komen er de leukste dingen naar boven. Ik wens je een creatief, gezond en inspirerend 2014 toe. groetjes Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie blogpost om 2013 mee af te sluiten! Fijn dat het weer beter met je gaat. Goed in je vel zitten is het allerbelangrijkste! Ik weet er alles van heb zelf 4 jaar geleden ook heel diep gezeten en het woord "moeten" maakt meer kapot dan je lief is! Ik wens je alle goeds voor 2014 en hoop weer vele gave "Inge" creaties voorbij te zien komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een mooi jaaroverzicht en blijf positief in het nieuwe jaar. Diepe dalen leveren altijd weer iets op. Het besef dat niets moet is er een van. En dat is een heel belangrijke. Ik zeg altijd: Je bent directeur van je eigen fabriek (lichaam) en dat moet je goed leiden.
  Ik wens je een bijzonder creatief en bovenal gezond 2014
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een prachtig en ontroerd verhaal Inge..wij herkennen ons er helemaal in..ongelofelijk! Het zou door ons geschreven kunnen zijn..maar wij zijn erg blij dat je opgekrabbeld bent!! En wij hopen nog heel veel van jouw mooie creatie te mogen genieten! & inderdaad: niks MOET alles MAG!! Tot slot ons favoriete product van 2013...Washi Tape!

  Lieve groetjes
  en wij wensen je een gezond, liefdevol en bovenal creatief 2014 toe!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wauw, heb je mooi gezegd en geschreven.
  Heel herkenbaar ook, de "dip" het sporten :-)
  Maar wat is het heerlijk als je eenmaal met je hoofd weer boven "water" komt, de zon weer ziet schijnen, de inspiratie je vingers laat kriebelen weer wat nieuws te gaan creëren!
  Wat is het heerlijk om deze "tropen' tijden te denken, niks moet alles mag! Meer geniet momentjes voor jezelf en je gezin!
  Mijn favoriete product is Frantage, mijn creatieve wens voor 2014 wat meer tijd voor creativiteit te creeren want het is en blijft een moment voor mezelf waarin ik me heerlijk kan ontspannen!
  Ik wens je een gezond, gelukkig, positief en creatief 2014
  Liefs Jacomijn

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dat is een mooie serie zo, Inge! Wat een prachtige creaties maak jij toch! Heerlijk! En ook fijn om te lezen dat het gedurende het jaar steeds beter met je ging. Hoop van harte dat de lijn zich zo doorzet in 2014! Maak er een mooi jaar van! Liefs, Wendy
  P.S. Heerlijk, hè, de Top2000!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een mooie, persoonlijke blogpost. Naar dat je zo een vervelende periode hebt meegemaakt, maar je hebt je er zo te lezen goed doorheen gebikkeld. Knap dat je op een gegeven moment voor jezelf hebt gekozen en bepaalde dingen op een lager pitje hebt gezet (bloggen) en anderen juist op een hoger pitje (sporten). De juiste keuze, zo te lezen en te zien aan je gave creaties van de laatste tijd. Ik geniet met volle teugen van je 'niet moet alles mag'-kaarten. Ook al zeg je zelf dat CAS voor jou een uitdaging is, voor mij ben je een enorm voorbeeld in die stijl. Ik hoop dat 2014 een geweldig jaar voor je wordt, vol met goede en fijne momenten en lekker veel ontspanning! En stiekem hoop ik dat we weer mee mogen genieten van de resultaten van je ontspannende creatieve momentjes, maar zoals je al zegt: lekker doen en laten wat je zelf wilt! ;-) Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. En oh ja... ik hoop dat ik in 2014 net zoveel ontspanning vind in het knutselen als dat ik nu al doe en dat mijn creatieve brein lekker door blijft draaien (zo niet, Pinterest is een mooie backup haha). Ik heb zoveel leuke kansen en opdrachten gekregen dit jaar, dat soort dingen zijn een mooie bonus. De publicatie-wens is dit jaar al uitgekomen, dus ik ben een tevreden mens wat dat betreft! :) En mijn favo product zijn de cijfer- en alfabet mallen van MFT. Ze stonden al zo lang op mijn lijstje en nu ik ze in mijn bezit heb, kan ik er geen genoeg van krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een leuke en eerlijke blogpost. Ik lees graag je blog, laat niet altijd een reactie achter maar dat ga ik in 2014 vaker doen. Mijn eerste goede voornemen :) ik lees dat je hebt geworsteld dit jaar. Heftig. Maar je bent er weer begrijp ik. Mooi hoe je je kracht weer vindt.
  Mijn favorieten dit jaar? Met stip op 1 de inkten van SU! I love them! Ben weer helemaal aan het stempelen geslagen, vooral whisper white op kraft.... Een blijvertje. Jij al het goede voor 2014!
  Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat vervelend dat je je niet fijn voelde, dat alles niet wil en je zelfs geen zin hebt om met je hobby bezig te zijn. Goed te lezen dat het nu weer een stuk beter gaat. Ook ik laat niet altijd een reactie achter maar zie (bijna) alles en word er altijd heel vrolijk van! Ik vind je creaties stuk voor stuk prachtig! Zelf heb ik dit jaar veel gedaan met tape maar sinds gisteren ben ik eigenaar van de Double Do dus dat is mijn voornemen; daar ga ik veel mee werken in 2014, samen met al het moois wat er nog ligt. Fijne jaarwisseling en een goed en creatief 2014! Lfs Paulien www.hippekaartjes.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Als je dat zo allemaal leest en bekijkt. Poeh, heftig allemaal. Desondanks heb ik van je creaties genoten en weet je mij door je leuke kijk op het kaarten maken te inspireren. Een heel mooi 2014 gewenst. Groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Niet alleen een overzicht van je creatieve werk (mooi!) maar ook van je gevoelens (moedig!)
  Op naar een nieuw jaar vol met nieuwe kansen en mogelijkheden. Veel creativiteit gewenst, dan kunnen we daar allemaal van mee genieten. Ik ben fan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Weet natuurlijk niet wat je precies hebt doorstaan, maar dat je weer uit de neergaande spiraal omhoog bent gekrabbeld is fijn ! Door zo' n proces mee te maken, groei jezelf ook ( niet dat je het een ieder toewenst). Soms zie je dat pas een stuk later, hoor ! Voor 2014 vooral veel gezondheid, tijd voor jezelf en creativiteit toegewenst !

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Mooi Inge, ga zo door! Ik kan er wat van leren... Goede jaarwisseling.
  Lfs Ing

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Mooi overzicht. Dank voor je inspiratie en graag in 2014 een vervolg :-)
  (Fijn dat januari beter begint als vorig jaar!)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Bedankt voor een jaar inspiratie.Ik wordt iedere ochtend wakker met jou blog op de computer en hoop dan dat er iets nieuws opstaat.Want wat maak je prachtige kaarten.Ik haal heel veel inspiratie uit jou kaarten.Ik hoop dat 2014 een goed jaar voor je wordt.Vriendelijke groet,Clarle

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een gaaf, eerlijk verhaal! Inspirerend, net als de foto's. Leuk, dit jaaroverzicht. Hopelijk wordt 2014 een heerlijk jaar voor je! Mijn wensen? Nou, misschien toch iets mee productiviteit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Mooi gedaan en een goed idee. Ik ga meteen eens even kijken welke ik als favoriete kaart heb dit jaar.
  Mooie jaarwisseling en een heel goed en gezond 2014
  groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Mooi!! Hou vast dit gevoel! En je creativiteit, want O, wat komen er weer een leuke dingen voorbij!
  We zien elkaar vast nog wel eens in het nieuwe jaar bij de SaturDee bij Miranda!
  Fijne jaarwisseling!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Leuk jaaroverzicht, mooie dingen komen er voorbij. Vooral dat je er zelf sterker uit bent gekomen, geweldig!
  Hopelijk brengt 2014 je nog meer moois.
  grtz.Colien

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Prachtig overzicht! Ik zie dat ik hier en daar dingen gemist heb. Leuk om ze hier nog eens te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn om te lezen dat je uit je dip bent gekomen, en dat je aan het sporten bent geslagen. Ik had één voornemen gemaakt voor 2013, een opstartcursus om te gaan hardlopen (nou ja, hard... ) en ik loop nu nog steeds. En als ik een keertje moet overslaan baal ik stevig. Het lopen helpt mij om mijn hoofd te legen en op nieuwe ideeën te komen. En het is een uurtje voor mijzelf, geen kinders, telefoon, werk, mail. Heerlijk.
   Inge, maak er een mooi jaar van en hopelijk nog heel veel inspirerende kaarten! Groetjes, Antoinette

   Verwijderen
 31. wat een mooi persoonlijk blogbericht in woord en beeld! Ik hoop dat dit jaar vooral veel positieve dingen voor je brengt! ik ga ook lekker mijn gevoel volgen en goooooow wiffff de flooooooo heerlijk :)

  BeantwoordenVerwijderen