zaterdag 2 november 2013

Inge & Inge uitdaging!


Jaaaaaa! Het is eindelijk weer tijd voor een Inge (Patterned Papercrafts) en Inge uitdaging!

Inge en ik hadden het erover dat er zoveel te koop is op kaartenmaak gebied, dat je soms haast gaat denken dat je alleen maar een mooie kaart kan maken als je allerlei apparaten, stansen en mallen in huis hebt. Of als je alleen maar 'merk' artikelen koopt. We zijn allebei van mening dat dat weliswaar leuk, maar niet persé nodig is. Ook met wat goedkopere spullen kun je mooie kaarten maken. Zo ontstond het idee om elkaar hierin uit te dagen en om deze keer géén stans of mal te gebruiken. Een soort budget scrappen dus!

Inge stuurde mij werkelijk een geweldige pakketje toe! Super mooie papiertjes, knoopjes, embellishments en pareltjes. Allemaal heel gewoon en heel goedkoop te koop bij de Action en de Xenos!

Ik koos voor een layout met gewone, rechttoe rechtaan vormen, die je makkelijk kan knippen of snijden. Ik moet zeggen dat deze leuke, lieve papiertjes zich hier ook prima voor lenen! Enne, gewoon bij de Action dus hè, had ik dat al gezegd?  ;-)


Alleen het stempeltje en de (Spectrum Noir) markers waarmee ik dat inkleurde komen uit mijn eigen voorraad.

De rest zat in dit smulpakketje:



Het grappige is dat mijn pakketje voor Inge er echt heel anders uitziet qua kleurstelling.  En terwijl ik dit blogbericht maak, heb ik dus nog geen idee wat ze ermee gemaakt heeft.

Dusse....ik weet niet wat jij doet maar ik ga nu snel kijken bij Inge!

26 opmerkingen:

  1. Hoi Inge,
    leuke uitdaging en weer een hele leuke kaart. Ik ben het met je eens dat je ook kaarten kunt maken met voordelig materiaal. Toch merk ik zelf dat je langzamerhand wel naar andere dingen op zoek gaat.
    Eerst kocht ik een big shot en nu ben ik aan de stampin'up spullen (en demo geworden....).
    Dat heeft o.a. te maken met het bij elkaar passen van kleuren, want dat vond ik toch wel een heel gezoek.....
    Nogmaals complimenten voor je leuke kaarten!
    Groetjes, Anne-Marie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hartstikke leuk, hetzelfde papier en twee kaarten die zo verschillend zijn!
    Fijn weekend, groetjes Mariken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een onwijs leuke kaarten. Ik heb mezelf ook opgelegd meer te doen met wat ik al heb ( want dat is altijd veel te veel ) om de kosten te besparen.
    Leuke ideeën opgedaan bij je.

    Mieke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Erg gave uitdaging!! En mooie resultaten! Jullie hebben het bewezen, zonder al te veel uitgaven, kun je ook een heel mooi resultaat bereiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuk kaartje heb je gemaakt! Ja, ik zie af en toe ook hele leuke dingen in de voordeelwinkels liggen. Je moet er een beetje creatief mee omgaan. Gelukkig krijgt de Hema ook steeds meer binnen op scrapgebied. Met zo'n leuk pakketje van Inge kun jij vast goed uit de voeten.

    Liefs Sanne

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hier ook al zo'n leukie! Word helemaal blij van jullie uitdaging!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat is jouw vrolijk gekleurde kaartje geweldig! Goed idee zo'n budget-swap. De resultaten bij jullie allebei zijn super tof.
    Fijne dag, Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Lekker vrolijk en fris is dit kaartje! Jullie laten beide zien dat je niet veel nodig hebt om een mooi resultaat te bereiken! Fijn weekend, trouwens je kerstkaartjes zijn geweldig, simpel, ik hou er van!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een geweldig vrolijke kaart Inge, prachtig gekleurd en al die leuke knoopjes bij elkaar als groepje doen het super!

    Ik vond het uitdagend om zo te werken, en zeker voor herhaling vatbaar!

    Fijne weekend Ing!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een leuke kaart is het geworden en inderdaad ik haal ook veel hobbyspullen bij de Action en de Xenos.
    Ga nu gauw bij Inge kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dit is een mooi kaartje, echt tof!
    Ik ga snel kijken bij Inge, Inge! :)
    Fijn weekend!
    grtz.Colien

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Leuke uitdaging!! Het ziet er vrolijk en gezellig uit. Ik ga snel ook even bij de andere Inge voorbij.
    Groetjes Mary

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ziet er leuk uit en inderdaad ik ga ook regelmatig bij de xenos en action langs ze hebben altijd weer wel iets leuks al ben ik ook wel een beetje verslaafd aan de dure mallen en stempels ach ja iedere hobby kost geld toch fijn weekend gr Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een smulpakket en weer heb je er niets leuks van gemaakt! Fijn weekend, Gerrina

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hoi Inge,

    Wat een mooie kaart! Die stempel is ook zo cute! Ik ben ook zeker van mening dat je niet alleen dure spullen hoeft te gebruiken. Ik maak kaarten en ik heb eigenlijk alleen maar budget spullen. Met uitzondering van een aantal stempelsets van Eline Pellinkhof en een blokje papier van Kaiserkraft bestaan mijn hele kaartenmaakuitzet uit budgetspullen met heel veel papier van de Action. Ik heb nu 2 blokjes papier gekregen van Eline Pellinkhof. Juist alle dure spullen vraag ik voor mijn verjaardag of nu met sinterklaas. Ik kan het gewoon niet betalen. Ik heb bijvoorbeeld ook geen staatsapparaat zoals een bigshot of wat dan ook. Die staat wel heel hoog op mijn verlanglijstje maar die is gewoon te duur. Ik werk met veel vormen die ik van internet afhaal en die dan uitprint op karton zodat ik ze kan hergebruiken. Als je het leuk vind, ik heb een blog en dan kan je eens kijken hoe ik het doe op mijn manier!

    Lieve groetjes, Anna Laura
    madebyannalaura.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Altijd genieten die Swapjes van jullie. Dat papier herken ik en ik heb er gisteren nog mee in mn handen gestaan, alweer, en toch weer terug gelegd..hihi
    Ik vind je kaart super lief en heerlijk fleurig! Leuk was het weer!!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Leuke uitdaging! We hebben een leuke - maar dure hobby en er is TEVEEL leuks om te kopen. Goed om dan regelmatig even te bedenken of het allemaal wel echt nodig is. (Een mal voor een vlag of een banner... euh... die zijn toch gewoon te knippen?!) Want jij laat het ook al zien: ook zonder kan je heeeeele leuke kaarten maken, gewoon je creativiteit laten gaan. Helemaal leuk is je kaartje. Grappig dat die mooie parels gewoon van de Action zijn he?!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hoi Inge,
    klopt. Toen ik net begon had ik niks en knipte kinderwagentjes, grasrandjes allemaal zelf, of ik maakte er zelf malletjes voor. Zonder kan het heel goed. Met is ook wel erg leuk!
    Jouw kaart is erg leuk. Mooi papier!!
    En je afdrukje is heel mooi ingekleurd!
    Ik ga nu ook even bij Inge kijken....
    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
  19. wat een leuk idee om met normale goedkope spullen aan de slag te gaan! Dit kaartje is echt weer super mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Hartstikke leuk! Gewoon lekker kopen wat je mooi vindt, merk óf geen merk. Ik combineer het vaak, kan prima. De kaart is prachtig! Leuke uitdaging! Ik ga snel bij de andere Inge kijken ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat een leuk idee zeg enne........bij de Action ben ik zo'n beetje vaste klant!
    Ik heb een dochter van 7 die graag mee knutselt met mij. Als ik dan allemaal dure spullen heb roep ik steeds, "pas op, zuinig aan doen, nee niet dat, niet teveel" enz......zo niet gezellig!!
    Dus koop ik veel bij de Action en kan jade ook gewoon lekker haar fantasie gebruiken en mee knutselen, zonder dat iemand daar "pijn in zijn buik van krijgt".
    Groetjes, Daphne. (ik ga nu even bij Inge kijken)

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Hallo,
    Ik heb je site als inspiratie bron genoemd in mijn blog http://happyearlgrey.blogspot.nl/2013/11/45-knus.html
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Helemaal mee eens. Zelf heb ik Best wel wat A-merken in mijn hobbykast liggen, maar heb ook onwijs veel spulletjes van de Action, Xenos, wibra, Hema enz. Wat me wel opvalt is dat bv. de blokjes papier van de A-merken makkelijker met elkaar te combineren zijn als van de goedkopere blokjes. Jullie hebben bewezen dat je met 'budget' artikelen ook fantastisch leuke kaartjes kunt maken.

    -xies- Renate.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Dit vind ik een superleuke kaart! Heb het papier zelf ook, alleen helaas niet het stempeltje.

    Gr. Maaike

    BeantwoordenVerwijderen