woensdag 26 juni 2013

Black, white, yellow en een vraag


Soms weet ik gewoon ff geen tekst te verzinnen bij een kaart.

Om nou wéér te zeggen dat ik een zwak heb voor deze stempels van My Favourite Things.

Of dat ik nogal gek ben op geel de laatste tijd.

Ach... dat is geen nieuws meer, toch?


Meestal laat ik een uitgebreide werkbeschrijving of opsomming van materialen achterwege. Het is niet zo mijn ding, dat tot in detail beschrijven.

Dus ja, qua tekst schiet dat niet echt op!

Maarre...wat vind jij eigenlijk? Heb je aan een paar goede foto's voldoende, qua inspiratie? Of vind je het leuk als ik wél een keer stap voor stap beschrijf hoe ik een kaartje maak? En dat ik dan vertel welke materialen ik gebruik?

Laat het horen!

Wie weet...

28 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sorry hoor, maar er zaten zoveel tikfouten in dat ik de eerste reactie verwijderd heb. Nu hopelijk zonder fouten ;-) Ik vind je kaart super en lekker vrolijk. Een foto is voor mij inspiratie genoeg. Hele verhalen zijn soms gezellig, maar ze helemaal lezen kost soms zoveel tijd dat het freubelen zelf er bij inschiet. En dat vind ik dan weer jammer. De klok lijkt toch altijd al extra snel te tikken als ik een rondje blogs doe ;-) Gewoon doen waar jezelf zin in hebt dus is mijn motto! Groetjes Debby

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi kaartje! En ik vind het altijd wel leuk om te lezen wat je gebruikt hebt (want misschien zit er iets bij wat ik leuk vind, dan weet ik waar het van is) én ik vind het juist leuk om te lezen hoe iets gemaakt is, want dat brengt mij weer op ideeën! Maar je kaartjes zijn zo ook mooi hoor, dus ga vooral lekker door en laat je geen verplichtingen opleggen!
  Groetjes Boukje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Inge,
  ik vind je kaart echt een schatje. Wat betreft een omschrijving: ik hou niet van alle details beschrijven, vaak sla ik dat over, vooral als er van die kaarten voorbij komen waar zo verschrikkelijk veel details op zijn verwerkt.... Het is razend knap om te maken, maar ik ga toch niet alles aanschaffen wat er op 1 kaart zit. Wel vind ik het leuk als er een bepaalde techniek beschreven wordt, of het merk van een stempel, een alfabet een stans....mocht ik dan helemaal hoteldebotel zijn van iets dan weet ik waar ik moest zoeken om te bestellen.
  Hopelijk heb je er wat aan. Jouw kaartjes zijn vaak duidelijk en hoeven niet zoveel beschrijving. Wel vind ik het leuk iets over de persoon achter de kaart te lezen (niet je hele hebben en houwen, maar gewoon iets dat je meemaakt of hoe je over iets denkt. Anders wordt het voor mij een gewone internetsite. Snap je wat ik bedoel??
  Groetjes,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het zijn leuke stempels! Mooi kaartje ook! Meestal `lees` ik aan het kaartje af hoe je het in elkaar hebt gezet, maar een bijzondere techniek is altijd leuk om te lezen... Scheelt dat ik al effe met inkt en scrappen aan de gang ben, dus doe ik vaak inspiratie bij je op in de vorm van kleurgebruik of iets in je lay-out, maar ik probeer vooral zelf te verzinnen! Groetjes, Gerrina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Eigenlijk spreken jouw kaartjes boekdelen maar een beetje uitleg bij iets bijzonders er op/aan of een techniek/trucjes (zoals je zelfgemaakte malletje laatst) is natuurlijk wel top! Sommigen laten foto's of een opsomming onderaan zien (deed ik eerst ook) maar nu reutel ik gewoon door in de tekst en al helemaal als ik moet linken naar de shop bij DT-werk, dan kun je er (helaas) niet om heen om alles te benoemen.

  xx Irene

  Jeetje zou ik bijna vergeten dat je kaart weer super is en dat vrolijke geel kunnen we met dit ...weer maar al te goed gebruken Inge!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een schattige kaart! Heel erg mooi! Persoonlijk hou ik niet van lange teksten en beschrijvingen tot in de details. Dat komt omdat ik het niet leuk vind om een kaart precies na te maken. Probeer er toch mijn eigen draai aan te geven en dat lukt met alleen een foto ook. Natuurlijk zijn goede tips en trucs altijd welkom.

  Liefs Sanne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lief en mooi gedaan! Ik word altijd geïnspireerd door foto's, materiaalgebruik en lay outs niet zozeer specifiek door de beschrijving maar weet wel dat mensen het vaak erg waarderen als je een beschrijving maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Allereerst vind ik je kaart weer erg mooi. Zelf vind ik het altijd wel leuk als het merk van de producten die je gebruikt hebt er bij staan, mocht ik dan iets heel leuk vinden dan weet ik waar ik moet zoeken :) Een speciale techniek omschrijven is ook leuk. Maar een hele beschrijving van hoe de kaart gemaakt is vind ik niet nodig. Ik doe vaak veel ideetjes op bij iedereen en maak er mijn eigen draai aan.

  Fijne dag!
  Groetjes Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja, denk er eigenlijk wel hetzelfde over als Inge. Daarom doe ik het zelf altijd wel. Maar persoonlijk heb ik genoeg aan een foto om inspiratie te krijgen. Maar sommige spulletjes, als ik iets zie dat ik denk, waaahhh, dat wil ik ook wel, dan is het fijn dat erbij staat waarvan enzo...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een vrolijk kaartje. Ik gebruik zelf nooit geel, maar zó vind ik het wél mooi.
  Veel mij zijn enkele duidelijke foto's eigenlijk genoeg, want ellenlange verhalen nemen veel tijd in beslag. Maar een duidelijke uitleg van een techniek of leuke tips zijn altijd welkom!!

  Groetjes,
  Toos

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind je kaartjes hartstikke leuk. Vind het wel fijn als er bij staat wat voor papier e.d.. maar hoef niet tot in detail de werkbeschrijving van je kaart te weten. Wat betreft het verhaaltje. Wat mij betreft beperkt houden tot je hobby en je privé lekker je privé laten. Bedankt voor alle inspiratie.

  Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je kaartje straalt weer van het scherm af!! Leuk hoor dat zonnige geel.
  Ik vind de foto van je kaartjes al duidelijk genoeg, zeker voor de inspiratie. Wel vind ik het handig als erbij staat welke materialen......zeker voor mij ( ben nog niet zo bedreven en allerlei technieken) zodat ik weet wat je voor welke techniek het best kunt gebruiken. Maar kan mij voorstellen dat je daar niet altijd evenveel zin in hebt. Dus vooral doen wat je zelf het fijnst vindt!
  Fijne dag, groetjes Mary

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Je kaart is weer hardstikke leuk en lief.
  En het antwoord op je vraag is, dat ik het altijd wel leuk vind om te weten met welke materialen je hebt gewerkt.
  Een beschrijving is wel leuk, maar vaak doe je het zelf toch anders en je leest al veel van het kaartje af!
  Het gaat mij meer om de motivatie op te roepen om ook eens iets dergelijks te gaan proberen.
  Groetjes Gery

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Je liefde voor stempels en geel bevallen mij prima! Heel leuk kaartje, de nonchalante spritzer-stipjes vind ik ook weer gaaf. Ik vind dat je gewoon lekker (wel of niet) moet typen wat je zelf wilt. Lekker bloggen wat jij wilt bloggen, als straks meerdere mensen zeggen dat ze graag een uitgebreide beschrijving willen... zit jij straks van alles te typen waar je eigenlijk geen zin in hebt. En dan wordt 't misschien weer moeten of teveel werk en ik ben juist zo blij dat je weer blogt. ;-) En als je toch een specifieker antwoord wilt horen: hoe je je kaart opbouwt en alles snijdt en vastniet hoeft voor mij niet, dat is vaak wel aan de foto van je kaart te zien. Handige tips kunnen natuurlijk nooit kwaad (zoals je geknipte hexagons of hoe je pas een achtergrondje aanbracht met een folder en inkt), soms is dat net even een mooi handigheidje of iets waar een ander niet aan heeft gedacht terwijl het 100 keer makkelijker is. Een producten-lijst is soms wel handig. Niet voor elk knoopje, maar als ik een leuke stempel (zoals die hartjes!) of een malletje zie die me bevalt, kan ik gelijk gluren waar die vandaan komt. Ik weet niet hoeveel vragen je krijgt over de producten die je gebruikt, anders kan je dat ook gewoon zo houden zoals 't nu gaat: gewoon in een berichtje de vraag beantwoorden. Jemig, al met al een heel verhaal! Doe ermee wat je zelf fijn vindt, dat je ruim 500 volgers hebt zegt genoeg over het feit dat je 't lekker op zn Inge's moet doen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik vind je kaartje weer erg leuk, en meestal doe je toch inspiratie op en gebruik je de dingen die je in huis hebt. En als ik een keer iets vind wat ik zelf graag wil hebben, kan ik er altijd nog een mailtje aan wagen. Ik zou gewoon lekker doen wat je zelf wil. Liefs sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mooie kleuren combinatie, en af en toe een stap voor stap serie is natuurlijk altijd leuk.
  Liefs, Melanie

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Geweldig kaartje! En wat het bloggen betreft: gewoon doen zoals je het nu doet. Dat is de manier die bij jou past/hoort :)
  Groetjes, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hartstikke leuk en zonnig kaartje! En...het moet vooral geen "must" worden, het gaat om het plezier wat je er zelf in hebt. Geen dingen die gedwongen worden en misschien die niet bij je passen, dan gaat de ontspanning eraf!!
  Groetjes, fijne avond, Mariken xx

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Bij dit (mooie!) kaartje vraag ik me bvb alleen af of die 'dankjewel' een stempel is. Lijkt me geen label van de lettertang? Een materialenlijstje vind ik dus meestal interessant/handig :) Hoeft niet van alles vind ik, van de stempels is vaak al voldoende.
  Zelf doe ik dat ook omdat ik anders teveel mails krijg met vragen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Aan de afbeelding van je kaart heb ik genoeg! De inspiratie komt dan gewoon opborrelen!

  Groetjes, Wanda

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Opnieuw een prachtige kaart en een bron van inspiratie. Soms is het wel eens makkelijk als je weet van welk merk bepaalde stempels zijn...

  Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. hoi
  zo is prima voor mij vind je kaartjes altijd erg leuk
  soms is het ook leuk om wel alle stappen te lezen maar misschien alleen als de techniek nieuw is??
  gr ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik vind het een superleuk vrolijk kaartje, Inge! Dat geel maakt hem echt lekker zonnig! Ik vind het zo erg leuk om de foto's van je kaarten te zien als inspiratie. Soms, als je bijzondere materialen gebruikt, vind ik het leuk om te lezen wat je dan gebruikt hebt en als je een nieuwe techniek gebruikt, is dat natuurlijk leuk om wat uitgebreider te zien! :)
  Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hoi hoi Inge,
  Ik vindt het altijd wel leuk en leerzaam om te zien en lezen
  hoe iemand de kaart heeft gemaakt.
  Ik vindt ze altijd geweldig en kom graag altijd even op jouw blog kijken
  Liefs Cinderella

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een heerlijk kaartje is dit weer! Stempelmerk en bijzondere materialen is altijd wel leuk om dat erbij te lezen maar verder is het vooral het belangrijkste dat de foto duidelijk is en bij jou zijn het altijd super duidelijke mooie foto's!!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Hoi Inge, eerst even kwijt dat ik dit een heerlijk vrolijk kaartje vind. V.w.b. tekst, vind ik ook altijd een dilemma. Ik probeer het ook altijd zo kort mogelijk te houden. Ik persoonlijk vind een om-/beschrijving van gebruikte technieken en materialen zekf het prettigst. Maar ook dat laat ik regelmatig achterwege, vaak door tijdgebrek. Wat ik wel altijd vermeld is de bron van mijn inspiratie. Dat vind ik wel zo eerlijk tegenover diegene. En verder vind ik dat iedereen zo vrij mag zijn om naar gebruikte materialen te vragen ... toch. We zijn er toch om elkaar te helpen niet waar hahaha. Dat is geloof ik ook tekst uit een liedje. Ik wilde een beknopte mening geven, toch weer langer geworden dan gepland ;-) Groetjes Yolanda B)

  BeantwoordenVerwijderen