vrijdag 24 mei 2013

Hexagons


Overal zie je ze op kaarten verschijnen: hexagons!

Ik vind ze helemaal leuk. Het liefst zou ik de mooie hexagon stans en stempels van Papertray Ink bestellen.

Maarre...ik vind ze een beetje duur, met die verzendkosten erbij en alles.

Ik koos daarom voor een goedkoper alternatief.


Een zelf geprint en geknipt malletje, wat dessinpapiertjes en een schaar.


Hoe simpel kan het zijn?

En nu ben ik zo benieuwd: heb jij ook een goed alternatief voor soms dure hobby producten? Ik ben heel benieuwd!
Laat je reactie achter, dan kunnen we er allemaal ons voordeel mee doen :-)

22 opmerkingen:

  1. Kijk, zo simpel kan het dus zijn. Dure stansen zijn eigenlijk helemaal niet nodig ;) En wat past die dikke kus mooi in dat lege hexagonnetje. Ik vind 't een prachtig kaartje.
    Groetjes, Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sunning card and a great idea! Great to save those pennies when we can :) x

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuke, vrolijke kaart! Ik vind veel mallen ook veel te duur, dit heb je simpel opgelost. Prima toch! Ik kan nu even niets bedenken qua goedkope handigheidjes, ik kom hierop terug als ik een handige tip heb. Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een leuk idee! Ik zou heel graag een bigshot willen hebben maar omdat ik dat ding iets te duur vindt om nu te kopen en ik wel graag al die leuke mallen wil hebben zoek ik een goed plaatje ervan op internet en kopieer die in word en vergroot en verklein ik die een aantal keer en die print ik dan uit! en zo doe ik dat ook met stempels die soms ook vrij duur zijn voor een arme student ;-)!

    Bedankt voor de tip! Ik wilde die mal ook hebben en nu weet ik hoe dat moet oplossen!

    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Inge
    Een hele leuke kaart heb je gemaakt.
    Wat ik altijd doe is uit kleding (tuniekjes bloesjes truitjes) de touwtjes knippen waarmee ze op de kleerhanger blijven hangen.
    Ik gebruik ze als lintjes om strikjes te maken en het voordeel (tenminste bij mij) is dat ik ze in allerlei kleuren heb.
    Een fijn weekend
    Cinderella

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een goed idee! Ga ik zeker ook eens uitproberen! Een goedkoop alternatief voor washitape, is van die matte 'scotch-tape' nemen en daar op stempelen of tekenen.

    Groetjes, Evy

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Een beetje inventief zijn is nooit weg, wat heb je dit handig opgelost! En het resultaat is echt super!
    Fijn weekend, Mariken xx

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Leuke kaart en goed idee van die hexagons.
    Ik maak zelf sjablonen van plastic mapjes. Ik teken eerst de figuurtjes op een (ruitjes-)papier en dan vastplakken met tape en uitsnijden. Het is even een klusje, maar het loont ;-)
    En nu kan ik weer lekker sprayen ;-D

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een goeie, goedkope en leuke oplossing zeg.
    Ik vind het echt een leuke, vrolijke kaart geworden.
    Zo heb je NOG MEER plezier van je hobby en blijft het toch betaalbaar.

    Mijn "Tips":
    Kringloop winkel en dan dingen kopen die je ergens anders voor gebruikt, bv kralen van kettingen gebruiken voor mooie magneetjes, kleding voor bloemen van stof, canvas doeken voor memoborden, servies voor etagère enz enz.
    Ook koop ik veel spullen bij de Action (geen merk, maar wel vaak de goedkopere variant) of (in de uitverkoop bak) bij Zeeman of de Wibra.
    Mallen samen kopen (doen mijn moeder en ik vaak)
    Niks weggooien maar er eerst eens "anders" naar kijken, (bv: een tassenhanger heeft vaak hele mooie bedeltjes die je weer apart kan gebruiken voor op een kaart ofzo.)
    En mooi papier (inpak papier, enveloppen, visite kaartjes, kartonnen doosjes, noem maar op) bewaren en die weer gebruiken voor je creaties, goedkoper design papier kun je niet krijgen.

    Zoiets bedoelde je, met goeie, bruikbare tips??

    Groetjes, Daphne

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ze zijn zeker leuk en je ziet ze overal maar jouw oplossing is echt te gek en je kaart zooo vrolijk door de gekozen papierkleurtjes, enig Inge!!
    OOOOOOh heb je even whahaaaaaaaaaaaa!! Je wilt niet weten wat ik allemaal download/nateken/overtrek en uitknip, is toch geen doen om alle stansen die je leuk vindt te bestellen????? Ook heb ik ontdekt dat als je iets uitstanst je vaak onwijs leuke dingen overhoudt als "afval" en dat gebruik ik heerlijk op mijn kaarten (hartenborder Magnolia is enige ijspegelrand en diverse Dienamics geven ook enige randjes.......zie mijn laatste kaart!!).

    xx Irene

    BeantwoordenVerwijderen
  12. leuk die hexagons ik heb er gelijk eentje gezocht en via het programma van mijn siloutte omgezet tot snijbestand ... ik koop ook niet alle designs in de shop maar de eenvoudige zet ik zelf om tot snijbestand ...

    Fijn weekend ... groetssss Gerd@

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Zeer mooie kaart, je hebt dat goed opgelost :)!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Dat is natuurlijk ook een idee, maar een idee moet je ook maar net hebben (-:
    Je hebt de hexagons heel netjes geknipt, petje af! Leuke CAS kaart, Inge
    Groetjes van Judith

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Nou, wie weet komt er binnenkort wel zon pons op de markt ;-) Ik vind jouw kaart weer super Inge! Je blijft een inspiratiebron!

    Heel fijn weekend, groetjes,
    Mari

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Dit is een hele leuke lieve kaart, wat een mooie kleuren. En de tips die je wilde horen......
    Mijn dochter (Daphne) heeft hierboven eigenlijk al alles geschreven wat ik wilde doen dus laat ik het hier maar bij.
    fijn weekend
    groet Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hoi Inge, heel, heel mooi. Wat een heerlijke kleuren en ik zie dat je er maar enkele met foam opgeplakt hebt, leuk effect. Ik gebruik wel eigen gemaakte mallen van wat dikker karton, maar dan eigenlijk alleen voor ronde, ovale, vierkante en rechthoekige vormen. Om met hexagons te kunnen werken heb ik de stans van MFT aangeschaft, foei luie ik ... Maar zoals jij het hier gedaan hebt geeft zeker net zo'n leuk resultaat ;)
    Je moet wel een stevige knip- of snijhand hebben lijkt mij anders ga je al snel scheef. Maar daar heb jij geen last van zo te zien! Groetjes Yolanda B)

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Was ik weer! Ik knip ook de lintjes uit kleding en ik bewaar de kledinglabels. Erg leuk om op een kaart te verwerken, of om het formaat te gebruiken voor een nieuw label. De hexagon-mallen hoeven trouwens niet heel veel te kosten. Ik zag vandaag op de beurs een hele mooie van Nellie Snellen, met 13 mallen met een heel klein tussenverschil. Via de website van Nellie Snellen te bestellen voor 8,95. Dat valt best mee, toch? Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat een leuke "goedkope" kaart!! Ik bewaar ook alles wat maar enigszins bruikbaar is. Gisteren heb ik nog een flink aantal pailletten van een oude blouse geknipt. Ze komen zeker nog wel eens van pas...

    Groetjes,
    Toos

    BeantwoordenVerwijderen