zaterdag 22 december 2012

Haken!


In 2012 leerde ik haken.

Aangestoken door een collega (hi Marlies!), begonnen met een haaklesje in de pauze, veel gekeken op youtube en blogs.

Ik ben geen haakSTER. Maar ik heb er zoveel plezier in, het is zo ontspannend.

En zo zijn er, na de flesjes met haaksels, granny squares, hoezen voor de poef en rondjes in de kerstboom, nu ook onderzetters in huis.



Ik las ergens een tip om ze te strijken onder een natte doek. Heb ik gedaan, ze worden er mooi 'plat' door.

Is er iets creatiefs dat jij in 2012 helemaal hebt ontdekt? 

Ik ben heeeeeel benieuwd :-)

En...mocht ik je hier niet meer zien, dan wens ik je alvast heel gezellige feestdagen!


(ps. ik heb mijn woordverificatie weer aan gezet. Het is niet ideaal, ik weet het, maar ik werd bedolven onder de spam...)

9 opmerkingen:

 1. Hallo Inge,
  Ja, haken, dat kan ik ook wel zeggen, al heb ik zeker NIET zo veel gehaakt als jij. Wow, wat een leuke projecten zag ik de afgelopen maanden hier voorbij komen.
  Bij mij is het gebleven bij vlinders, hartjes,uiltjes... Nog een grote wens: een knuffeldeken haken. Op naar een creatief 2013.

  Hele fijne dagen ook voor jou en jouw gezin! See you in january (-:
  Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Inge,

  Hihi moet ik hier echt antwoord op geven? Eigenlijk bestaat mijn hele leven tegenwoordig uit creativiteit. Kaarten maken, naaien, haken ik ben er dag en nacht mee bezig. Heerlijk!

  Fijne Kerstdagen!

  Groetjes, Miranda X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, dat haken, daar is hier nog niets van gekomen. Ga morgen denk ik maar weer een poging wagen. Wil het zo graag leren. Ik heb het borduren ook helemaal gevonden, maar dat zie je van de week nog wel op mijn blog. Jouw onderzetters zijn te gek. Mama heeft ze ook, maar ze zijn niet zo vrolijk als die gekleurde van jou! Supers!

  Liefs Sanne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben sinds dit jaar helemaal into de clean and simple, heerlijk! En 2013 wordt hopelijk mijn Distress Markers jaar, ik heb ze al zo lang staan maar nog zo weinig mee gedaan. Ik ga hopelijk lekker veel oefenen en rommelen en mijn avondjes vullen met kleuren! Fijne feestdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk dat je leerde haken, je hebt er al heel mooie dingen mee gemaakt. Ik ontdekte stempels kerven en art journallen :) Wie weet wat 2013 ons brengt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk dat haken (ik ben er al heel lang van af; leerde het op m'n 6e of zo, net als breien en later macramee, naaien, tapijt knopen, borduren, frivoloté, kantklossen etc...) Ben een dochter van een handwerklerares die later een speciaalzaak in handwerken begon... Dit jaar heb ik CAS ontdekt en gemerkt dat ik dat ook kan en leuk vind. Daarnaast begonnen met de Art Journal stijl in m'n kaarten te verwerrken, maar nog steeds niet veel in de journals zelf gedaan... Ben benieuwd welke richting ik in 2013 naar ga neigen op hobbygebied! Maar haken en breien en borduren zal ik wel weer oppakken, al is het alleen maar om m'n dochter alles te leren! Groetjes, Gerrina

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo deze zij ook weer leuk zeg.Enne suikerwater maken voor je onderzetters en je onderzetters erin doen voor een uur.En dan laten drogen op een oude katoenen theedoek.Dan zijn de onderzetters wat harder en steviger!Maar voor mij was het afgelopen jaar ook haken en breien helemaal het einde.Maar Smashen dat is voor mij toch wel heel 2012 voor mij. En de nwe mooie stempels van Satureted Canary i love them!
  Fijne dagen gewenst een geweldig 2013 met heel veel creatieve momenten.

  Lieve gr Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk haken dat is mijn voornemen voor het nieuwe jaar, meer haken.
  Jij bent ondertussen al een expert!
  Mooie kerstkaarten, super dat boompje met stempels!
  Ik wens jullie fijne feestdagen!
  Lieve groet Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Inge,

  Na eindeloze pogingen ben ik er dan toch in geslaagd dit jaar, dat haken. Toch blijf ik jaloers als ik al die mooie stukjes op jouw blog zien voorbij komen. Je zou het echt niet zeggen hoor dat je er pas dit jaar mee bent begonnen!
  Ook CAS en kaartjes zonder funstempel heb ik dit jaar helemaal ontdekt. Best wel grappig, aangezien ik net dit jaar ook een workshop inkleuren met copics heb ontdekt. Je kan het zo gek niet bedenken he. Ik ben benieuwd wat me allemaal nog te wachten staat in 2013!
  Groetjes
  **Evi**

  BeantwoordenVerwijderen