maandag 7 november 2011

En de gastblogger is...Inge!

Het blijft een beetje raar om mijn eigen naam zo als blogtitel te typen! Als je hier vaker komt zul je begrijpen dat ik het niet over mezelf heb maar over Inge van het Patterned Paper blog :-)

En ja, wat moet ik nou eigenlijk nog over Inge zeggen? Ik ben gewoon helemaal weg van haar stijl. Ze is de koningin van het mooi inkleuren van allerlei cute stempels. Of dat nou met potloden is, of met copics, bij Inge is het gewoon altijd mooi.

Kijk maar, hier zie je potloden:

En hier copics:



En deze dan, hier is geen inkleuren aan te pas gekomen en toch zoooo leuk...zucht...!



Haar blognaam geeft al aan dat ze gek is op mooie dessinpapiertjes en die vindt je dan ook altijd terug in haar kaarten. Lekker veel laagjes, lekker rommelig en wat HOU ik daarvan!

Lees je mee met Inge's verhaal?

Vanaf wanneer ben je bezig met scrappen en bloggen?
Scrappen vanaf zo ongeveer 2004, scrapkaarten maken begon destijds overgewaaid vanuit the US in Nederland met het maken van colorblock kaarten in combinatie met stempels en werd echt een hype.



Carmen Morris van Card Art was mijn grote inspiratie bron, een héél creatief, leuk mens. Inmiddels een goede vriendin en destijds trendsetter op het gebied van maken van scrapkaarten. Van haar hand kwam de allereerste Card Kit. Het was toen heel gangbaar om stempels op hout te gebruiken en er was lang niet zoveel keuze uit cute stempelmerken. Dat heeft echt een vlucht gemaakt de afgelopen jaren, zeker met de komst van het bloggen is er een wereld voor mij open gegaan letterlijk en figuurlijk! Ik ontdekte in 2006 diverse prachtige zweedse/noorse blogs en daarna was het hoppen van werelddeel naar werelddeel, fantastisch! Ik heb ontzettend veel geluk gehad dat ik de afgelopen jaren door tal van buitenlandse stempel company’s ben gevraagd om te designen dit heeft mede mijn stijl ontwikkeld en hierdoor heb ik ook héél veel geleerd. Op het moment werk ik alleen voor My Favorite Things Stamps, voor mij heel prettig om mij te kunnen focussen op één stempelmerk en trouwens Kim’s My Favorite Things heeft alles waar ik van hou! What’s in a name;) Guest designen vind ik trouwens ook super om te doen!


Wat maak je het allerliefst? Kaartjes, LO’s , boekjes, labels?
Kaarten! Maar ik maak ook heel graag kleine projectjes, die wel in een envelop verzonden kunnen worden.


En ik neem mij steeds voor om eindelijk eens al die foto’s te gaan scrappen maar het komt er maar niet van. Daarom vind ik het ook heel gezellig om nu en dan  af te spreken met een vriendin die datzelfde euvel heeft, dan moet je wel aan de gang. Heel gezellig zijn dit soort creatieve afspraakjes altijd, samen kom je tot veel ideetjes en resultaat!

Waar ben je nu mee bezig?
Met de nieuwe release van My Favorite Things Stamps! Om te smullen weer…ik zit al helemaal in de kerst sfeer.


Wat zul je op jouw blog echt nooit zien, qua scrappen?
Zeg nooit nooit… maar borduren op kaarten is niet meer aan mij besteed, ik heb altijd ruzie met draad en naald. Rechtstikken op de naaimachine lukt mij nog net, met veel bloed, zweet en tranen weliswaar. Tips zijn welkom want ik vind vaak het resultaat wel heel erg mooi bij anderen!


Wat is jouw top 3 van favoriete producten?
Met stip op 1 mijn Big Shot! Echt zonder dit apparaat geen gestanste onderdelen. De minuut dat mijn Big Shot het opgeeft *ieeek* ren ik meteen naar de winkel voor een nieuwe!


Die-namics, niet meer weg te denken. Geen kaart de deur uit zonder een uitgestanste  Die-namics

Kleur medium’s of het nou Copic’s, Prisma’s, Tom Bow’s of what ever zijn ik hou ervan om met verschillende kleur mediums te experimenteren.


Wat staat er op je verlanglijstje?
Een nieuwe snijmachine, mijn oude Fiskars loopt op zijn laatste beentjes. Binnenkort is de Krea Doe en daar ga ik maar eens rondkijken voor een nieuwe.


Waardoor raak je geïnspireerd?
Door eigenlijk van alles om ons heen, zelfs een mooie verpakking van bijv. koek kan mij lyrisch maken *LOL*
Op blogs door mensen die hun eigen ding doen dus niet klakkeloos maar van alles op een kaart plakken maar er echt over nadenken en liefde in hun creaties steken. Dat straalt van hun creaties af, echt! Natuurlijk van onze swapjes en oh, ook van blogs waar tips worden gegeven over het organiseren van scrapruimtes, ik ben nog steeds op zoek naar de perfecte manier om alles een ideaal plekje te geven.


Wie bewonder jij het meest qua scrappen / stijl?
Da’s heel gek, want zelf kan ik het niet, maar mensen die met minimalistische middelen de meest waanzinnig mooie creaties maken zoals Stamping Mathilda en Emily Leiphart.
En zoals ik al eerder melde ik kom heel graag op blogs waar je ziet dat creaties met liefde, originaliteit en zorg worden gemaakt en ja Inge daar ben jij er ook één van!
Paper Possibilities vanwege de ongelofelijk mooie kleurresultaten met Prisma’s door Paula Williamson.


Welk blog heb je sinds kort ontdekt waar je blij van wordt?
Creativity in Progress van SungHee een lief en mooi blog met héél veel eyecandy en ideetjes!



Met welke zelfgemaakte kaart/LO/Boekje ben je nog altijd heel erg blij? (het is leuk als je hier de link naar een foto op je blog stuurt zodat ik de foto kan plaatsen)
Poehee da’s een moeilijk vraag, vaak vind ik mijn laatst gemaakte creatie het leukst;)

Maar deze onderstaande kaarten hebben en speciaal plekje in mijn hart. Of omdat ze voor een speciale gelegenheid zijn gemaakt of voor een bijzonder persoon (ik heb mij maar even beperkt tot creaties van afgelopen jaar;-))



klik op de foto's voor de link naar het bijbehorende blogbericht

Inge dank je wel voor je enthousiaste bijdrage!

Je maakt echt prachtige foto's van je kaarten, een lust voor het oog! En ... onze swaps zijn altijd weer een feestje :-)

De eerste maandag van december zie je hier weer een nieuwe gastblogger, same time, same place!

19 opmerkingen:

  1. super leuk ! en inspirerend weer!
    Gr. Manon

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Altijd leuk om te lezen en ik zie mooie kaarten ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk dat Inge vandaag gastblogger is! Ik ben ook een enorme fan van haar creaties en haar blog was zo'n beetje een van de eerste blogs waar ik terecht kwam toen ik zelf begon met bloggen.
    Haar stijl verveeld me nooit en het is iedere keer weer leuk om haar blog te bezoeken en te zien wat voor moois ze weer heeft gemaakt.

    Groetjes, Karin

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk om het verhaal te lezen van je gastblogger. Ik zal zo even doorklikken op alle linkjes. groet Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Super weer! Haar stijl spreekt ook mij echt aan. Niet zo vreemd natuurlijk want haar stijl lijkt op de jouwe! Ik ga de linken eens bekijken die ze noemt. Ik ben heel benieuwd naar je december gastblogger ;)

    Fijne dag, Angèle

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat weer een leuk verhaal, en te lezen over Inge. Ze heeft een heerlijke eigen stijl en kleurt idd prachtig!!
    Bedankt Inge!
    Groetjes Cornelie

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Door jullie swaps ben ik nieuwsgierig geworden, bij haar gaan neuzen en direct volger geworden. U2 ROCK dus ik wil helemaal niets missen!!!!!

    Fijne week, Irene

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ing, dank je wel voor een ontzettend leuk begin van de week en je lieve woorden *slik*:'-) Kun je geloven dat ik er gewoon zenuwachtig voor was hihi.

    Het was super om je vragen te beantwoorden en weer even terug in de tijd te gaan. Nogmaals...Dank Je Wel, ik vind het een eer om hier zo in de spotlights te staan!!!

    Ing XXX

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hartstikke leuk weer Inge&Inge :)
    Met plezier gelezen en bekeken!

    Groetjes

    Vera

    BeantwoordenVerwijderen
  10. wat onwijs leuk om dit te lezen en wat maakt ze mooie dingen, groetjes irma

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Weer genoten van jullie verhaal, Inge & Inge.
    Vooral jullie maandswap blijf ik leuk vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Weer lekker even gelezen en gekeken, dank je wel!
    Mooie kaarten!
    Groetjes Boukje.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. heel erg leuk om dit te lezen, ik ben een grote fan van Inge!
    groetjes, Alina

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Leuk interview!
    Ben al een tijdje fan van Inge. Dat mooi inkleuren altijd, vind ik indrukwekkend.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Gaaf om zo over je te lezen Inge....en uiteraard blijf ik fan van je (smak). Helaas heb je geen nieuwe snijmachine op de kreadoe kunnen scoren ;o)

    diaan x

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Superleuk om te lezen over Inge hier bij Inge! ;-D Mooie kaarten en weer een leuke link erbij! Thank you!
    Groetjes, Wendy

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Supergaaf hoor Inge om dit allemaal te lezen over Inge. Zo leuk om te lezen en ze maakt inderdaad prachtige dingen. Bedankt weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ontzettend leuk om te lezen. Ik ben ook een fan van Inge en haar leuke, rommelige en originele stijl EN haar fantastische kleurwerk.
    Gaaf weer dat je iemand in het zonnetje zet!
    Groetjes, Jose

    BeantwoordenVerwijderen