maandag 3 oktober 2011

En de gastblogger is...Anneke!

Vandaag is mijn blog voor ANNEKE!

Vanaf het moment dat ik stuitte op Anneke's blog 'Some fiddling on the kitchentable', was ik onder de indruk van de manier waarop zij stempels gebruikt en de kleuren die ze daarbij kiest.... ... en vooral van de werkelijk PRACHTIGE boekjes die ze maakt.


Ik ben altijd blij als ik in mijn sidebar zie dat Anneke weer een berichtje heeft geplaatst, want dat betekent SMULLEN :-)

Dus, nou ja, Anneke had geen keus en móest gewoon komen gastbloggen :-) Lees je mee?

Vanaf wanneer ben je bezig met scrappen en bloggen?
Ik maak al kaartjes van zolang ik me kan herinneren. Ik vond onlangs een kaart terug uit 1983 met een geborduurd roodborstje er op :-) Vanaf 2000 ongeveer ben ik stempels gaan ontdekken, aanvankelijk eerst  kerststempels.  Het stempelen beperkte zich toen tot éénmaal per jaar kerstkaarten maken. Vanaf 2005 begon ik ‘intensiever’ te stempelen en ben ik ook cursussen boekbinden gaan volgen.

Mijn blog heb ik nu iets meer dan anderhalf jaar. Een stok achter de deur voor mij om intensiever te 'knutselen'. Ervoor bleef het wel eens bij plannen maken alleen.


Wat maak je het allerliefst? Kaartjes, LO’s , boekjes, labels?
Ik maak het liefste kaartjes en boekjes. Als ik zo mijn blogfoto’s bekijk is de vierkante kaart toch mijn favoriet geloof ik. Maar na een paar kaarten begint het ‘boekenvirus’ altijd weer te kriebelen.  Sinds ik blog heb ik ook de tags, ATC’s, scraplings…ontdekt. Kende ik vroeger niet. Ook fijn om te maken af en toe!

Waar ben je nu mee bezig?
Ik ben het boek aan het afwerken voor mijn maandelijks boekenproject “Een Maand- Een Boek” met Dymphie. Het wordt iets totaal anders dan wat we tot nu toe maakten. Het is een boek waar al heel veel tijd in gekropen is. Deze maand komt het op onze blog. Verder liggen er ‘dingen’ in lichtgewicht fimo klei te drogen op mijn werktafel. Er ligt ook een berg organza lint waar ik probeer bloemen van te maken en er wacht nog een half afgewerkte restjeskaart ….Meestal ben ik aan verschillende dingen tegelijk bezig.

Wat zul je op jouw blog echt nooit zien, qua scrappen?
Kaarten met Halloween thema, daar heb ik echt een hekel aan. Maar ik gun anderen hun pretje hoor. Ik heb zelfs al een link klaar bij ‘Deze is ook leuk’ over Halloween :-)

Wat is jouw top 3 van favoriete producten?
Met stip op nummer één, de Distress inkten (alhoewel ik de stains ook erg begin te waarderen). Glad aquarelpapier gebruik ik ook heel vaak om achtergronden te maken. En mijn Scor-pal zou ik ook moeilijk kunnen missen. Daar snij ik alle papier mee wat kaarten betreft.

Wat staat er op je verlanglijstje?
Stond al eeuwen op mijn verlanglijstje: een hobbykamer. Is er nu eindelijk van gekomen. Het knutselen aan de keukentafel is verleden tijd, alleen mijn blognaam herinnert daar nog aan.

De nieuwe  Dina Wakley stempels (Stampington) vind ik supermooi. Daar zou ik er wel eentje van willen. Het nonchalante van die stempels spreekt mij erg aan. De “seizoenen” tekststempels van Hero Arts, daar zoek ik al lang naar, maar die zijn niet meer te krijgen denk ik.

Waardoor raak je geïnspireerd?
Door het ribbelpapier wat ik ’s morgens in het pak beschuiten vind. Door een mooie foto, de seizoenen, een print die ik ergens op mijn weg tegenkom, door van alles uit het gewone leven eigenlijk. Verder bezoek ik ook blogs en beurzen ter inspiratie en blader ik ook wel eens door een tijdschrift. Aan een detail heb ik vaak genoeg om aan de slag te gaan.

Wie bewonder jij het meest qua scrappen / stijl?
Heel moeilijke vraag. Ik bewonder wel meer mensen. Elke Verschooten voor haar minimalistische stijl bijvoorbeeld. Als ik haar kaartjes bekijk denk ik altijd “ik zoek het vaak veel te ver”

Ik kan niet anders dan hetzelfde zeggen als Angèle vorige week. Mijn grote voorbeeld qua stempelen is StampingMathilda. Zij is een “kei” met stempels, er staan ook heel veel technieken en andere interessante links op haar blog. Haar kaarten zijn ook altijd prachtig gefotografeerd. Daar staat of valt een blog mee volgens mij. Maar ik kan hier nog wel een paar mensen opnoemen die ik om één of andere reden bewonder. Vaak maken ze totaal andere dingen dan ikzelf, maar dat is net leuk. 

Welk blog heb je sinds kort ontdekt waar je blij van wordt?
Ik word wel van meer blogs blij, van deze waar ik nu te gast ben bijvoorbeeld, maar die heb ik niet sinds kort ontdekt. Die telt niet mee dus :-)

Een frisse blog die ik nog niet zo heel lang ken is "Bezig en blij". Wilmi maakt hele mooie Art Journal pagina’s, iets wat ik niet kan maar wel zou willen kunnen. Haar blog is eigenlijk een soort dagboek,  het gaat over meer dan over knutselen alleen. Ze heeft een heel vlotte schrijfstijl, erg leuk om haar verhalen te lezen! Een erg optimistisch iemand denk ik, daar word ik helemaal blij van.

Met welke zelfgemaakte kaart/LO/Boekje ben je nog altijd heel erg blij?
Ik heb er 3 uitgekozen waar ik wel mee kan leven.

(klik op de foto voor de link naar het bijbehorende blogbericht)

Simpele scraplings...


Een iets ingewikkelder frame...

Iets er tussenin...


En boekjes natuurlijk!Anneke, dank je wel dat je mee wilde doen! En voor je leuke reacties, die je altijd met aandacht en veel oog voor detail schrijft!

15 opmerkingen:

 1. Weer een leuk blog om te gaan volgen!
  Groetjes, Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi stukje weer Inge. Anneke's blog waardeer ik ook. Ze maakt heel mooie boekjes en meer!
  Ook Elke's stijl bevalt me. De andere tip ga ik zo eens bekijken. Dank je wel.

  Fijne dag, Angèle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat was weer erg leuk om te lezen!! Kende Anneke nog niet, maar daar is nu verandering in gekomen, wat een gave dingen!! Super!
  Bedankt weer!
  Groetjes Cornelie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor je mooie woorden Inge ♥ Ik vind het een hele eer dat ik hier te gast mag zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel erg leuk om te lezen, Anneke maakt echt schitterende dingen!

  Groetjes, Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 6. waar ik mee kan leven, zegt ze dan. ☺ ik zou in mijn handjes knijpen bij zoveel creativiteit. Ik kende ze natuurlijk al van haar eigen blog, deze kaarten, maar ze blijven keer op keer mooi om te zien. Ik ben ook een erg groot bewonderaar van Anneke, dus ik heb genoten van deze bijdrage!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Anneke's blog behoort tot een van mijn favorieten. Wat heeft zij een prachtige stijl. Heel mooi en haar foto's zijn ook een lust voor het oog.
  Terecht, dat Anneke gastblogger van de week is!

  Leuke rubriek, Inge.

  Hartelijke groet, Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik ben een groot fan van Anneke. Superleuk dat je haar in ;'t zonnetje zet!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat ontzettend leuk om dit te lezen en het zijn allemaal stuk voor stuk geweldige creaties die Anneke maakt, zo mooi van kleur en zo creatief en haar knoopjes en de manier van de touwtjes zijn volgens mij al wereldberoemd. Echt heel inspirerend is het om haar blog te bezoeken en het staat ook altijd zo ontzettend mooi op de foto! En ... ik ga beschuit kopen!! Wat een ge wel dige tip!! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ook ik kijk vaak eens even bij Anneke, leuk om haar ideeën te zien!
  Groetjes Boukje.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk hoor dat intervieuw met Anneke!
  Ze maakt inderdaad super mooie en inspirerende dingen.
  Ze heeft mijn blog vandaag op het blog deze is ook leuk getipt dat vond ik natuurlijk een hele eer.
  Volgens mij is het een prachtig mens net zoals jij, lief dat je zo iedereen in het zonnetje zet.
  Fijne week,
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wauw, wat leuk weer om te lezen! Die eerste kaart die je toont, is echt prachtig! En ook de laatste kaart, met de tulp! Wauw! Wat een schitterende kleuren en een beeldschoon geheel! Erg leuk, ik heb alles met plezier gelezen en ook weer wat leuke linkjes ontdekt!
  Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ben ook een fan van Anneke :)
  Alles wat ze maakt, van kaart tot boek, is tot in de puntjes afgewerkt, altijd met hier of daar een leuk detail.
  Lintjes, touwtjes, knoopjes en bloemetjes op een leuke manier verwerken, daar is ze een kei in.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Helemaal verdiend om Anneke hier in de spotlights te zetten. Haar creaties zijn prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ook ik ben fan van Anneke. Haar blog is zeer veelzijdig, goed verzorgd en altijd alles PERFECT afgewerkt!! Met recht in de spotlights!
  Jippie ik kan weer reageren.

  BeantwoordenVerwijderen