maandag 10 oktober 2011

En de gastblogger is... BIANCA!

Vandaag is mijn blog voor Bianca! En wat ik nou zo leuk vind aan Bianca's blog 'Each card is unique' is dat zij iedere maand een originele challenge bedenkt om kaartenmakers uit te dagen.
Én dat ze bij iedere kaart een leuk verhaal heeft en helemaal beschrijft hoe ze op een idee kwam en hoe ze ermee aan de slag is gegaan.
Én dat ze workshops geeft. Waarin je kaarten kan maken. Natuurlijk;-)

En dat ze kaarten maakt zoals deze:

En deze:


Of deze:

Dus...tada...welkom Bianca!

Vanaf wanneer ben je bezig met scrappen en bloggen?
In 2004 was ik klaar met mijn 4-jarige studie tot notarisklerk die ik naast mijn werk deed en had opeens veel tijd over. Ik ben toen begonnen om kaartjes te maken met papier en foto’s. Nadat ik al mijn succes- en felicitatiekaarten van die 4 jaar had ingeplakt mocht ik dit ‘opleuken’ met stempels bij mijn (ex)collega Petra Tillmann Tsja … toen had ik het stempelvirus te pakken en sindsdien combineer ik graag stempels met scrapbookpapier en alles wat er bij past.

Met het bloggen ben ik begin 2008 begonnen omdat ik het toch wel heel erg leuk vond om de gemaakte kaarten met mensen te kunnen delen. Sinds november 2009 ben ik op mijn blog een challenge begonnen om zo de beginnende stempelliefhebber tips, ideeën en inspiratie te kunnen geven en een mogelijkheid te geven om dit met elkaar te delen maar ook om de ervaren stempelliefhebbers uit te dagen om met de challenge aan de slag te gaan. Het is zo ontzettend leuk om alle verschillende inzendingen te zien! En het is zo ontzettend leuk om reacties te ontvangen en om mensen te ontmoeten die je kent van het bloggen soms toevallig op een beurs of juist bewust om samen een gezellige creatieve dag te hebben. Soms ga je liever zelf aan de knutsel in plaats van de tijd te besteden aan het bloggen op de pc, maar de tijd die je erin steekt is het méér dan waard want je krijgt er zóveel voor terug wat de hobby zelf zóveel leuker maakt!

Wat maak je het allerliefst? Kaartjes, LO’s , boekjes, labels?
Het liefst maak ik kaartjes, maar ik heb dit jaar voor het eerst 2 boekjes gemaakt en dat vond ik toch ook wel geweldig leuk om te doen en ga ik zeker vaker doen.

Waar ben je nu mee bezig?
Met nog een aantal extra voorbeeldkaartjes voor mijn kerstworkshops te ontwerpen en met mijn vakantiefoto’s van Zweden die ik dit jaar nóg creatiever in een album wil verwerken.

Wat zul je op jouw blog echt nooit zien, qua scrappen?
Heel drukke lay-outs waar ergens een foto tussen zit. Ik vind het altijd mooi om drukke lay-outs bij anderen te zien maar zelf maak ik vaak vrij rustige, strakke creaties. Dus niet een collage van een foto en zoveel mogelijk erbij, maar de foto die er uit springt door het papier wat ik erbij gebruikt heb en dan een beetje aangevuld met leuke accenten.

Wat is jouw top 3 van favoriete producten?
Distress-inkt, papier van Marianne-Design en Eline’s Huis en clearstamps.

Wat staat er op je verlanglijstje?
De grote vlinderpons van Martha Steward

Waardoor raak je geïnspireerd?
Door heel veel dingen! Zoals gordijnen op een hotelkamer of een geblokt tafelkleedje in een restaurantje in Griekenland. Overal zie ik wel een motief in of een materiaal dat ik zou kunnen gebruiken.

Wie bewonder jij het meest qua scrappen / stijl?
Ik bewonder heel veel mensen en die blogs bezoek ik dan ook heel graag. Maar de naam van de persoon die ik het meest bewonder is een beetje raar om dat nu hier te zeggen, maar is toch echt Inge van dit blog. Omdat er van alles op de kaart verwerkt wordt zonder dat het te druk is of dat het er niet bij past, de kaartjes altijd één mooi geheel zijn ook al zijn de verschillende onderdelen regelmatig gescheurd, verknipt of verfrommeld, het plezier van het maken van de kaartjes ervan afstraalt, je er zelf ook gewoon blij van wordt als je weer zo’n prachtig leuk, fleurig, super creatief resultaat ziet.

(...ik word hier wel een beetje heel erg verlegen van hoor Bianca!...)
Welk blog heb je sinds kort ontdekt waar je blij van wordt?
Het blog van Linda (kadoosjes),  creaties die mooi zijn door eenvoud en prachtige foto’s.

Met welke zelfgemaakte kaart/LO/boekje ben je nog altijd heel erg blij?En deze kaartjes (hé, die vind ik ook zo leuk!)

En deze!


Dank je wel Bianca, leuk om iets meer over je te weten. En wat grappig dat we allebei dezelfde kaartjes uitkiezen :-)
Ik wens je heel veel succes met je challenges en workshops en blijf je volgen!

13 opmerkingen:

 1. Mooi beeld schets je over Bianca. Ze maakt ook zulke mooie kaartjes! En ook de tip van Bianca over het blog dat zij onlangs ontdekte, waardeer ik. Dank je wel Inge.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik ben ook fan van bianca haar kaarten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tof om meer over Bianca te lezen! Ik hou van haar stijl, dat boekje is gewoonweg prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, wat super is dit!!! Leuk verhaaltje, Bianca! Zaterdag hadden we een creatieve dag en dat was weer zo super!! Heerlijk inderdaad, ook het sociale aspect zo van deze hobby! Bedankt weer ook Inge!!
  Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi verhaal, mooie kaartjes, mooie weblog, mooi mens. Bianca straalt ook persoonlijk uit wat ze hier laat zien.
  Dank je wel, Inge,
  Dank je wel, Bianca.
  Ik heb genoten van deze blogpost (en van afgelopen zaterdag)
  Groetjes, Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Inge,

  Ik keek al uit naar vandaag, gastbloggerschap van Bianca! Creatieveling in hart en nieren als je het mij vraagt! Ik bewonder haar stijl en originaliteit, en daarnaast is ze ook lief, leuk en gezellig. Leuk dat je haar in het zonnetje zet! (en dat boekje is in het echt nog 10 keer mooier!)

  En nu maar uitkijken naar volgende week, dan heb je weer zo'n top-gastblogger heb ik gehoord!

  Groetjes,
  Marit

  Ps Je werk in het nieuwe Eline boek is super!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kijk ik was natuurlijk al een beetje gaan rondsnuffelen bij Bianca, LEUK!!!
  Zo ook dit intervieuw weer! Heb weer genoten!!
  Groetjes Cornelie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ken Bianca natuurlijk al via mijn werk, maar leuk om dit interviewtje met haar te lezen.
  Ze is zo spontaan en enthousiast over haar hobby. Ik hoorde zaterdag al dat dit eraan zat te komen. Leuk om Bianca in de spotlights te zetten! Helemaal verdiend!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. leuk interview, ik vind Bianca's werk ook supermooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi verhaal en heel leuk om een paar van haar mooie werkstukken hier nog eens terug te zien! Een prachtig boek inderdaad!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. jajaa, ouwe bekende too, en een keigoede bloglady!! Leuk Inge, zo deze dames nog eens extra in het zonnetje te zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk om wat meer over Bianca te weten te komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat ontzettend leuk om al deze reacties te lezen! Ik zit hier echt met een grijns van oor tot oor te lezen :) Prachtig hoe je het bericht hebt gemaakt Inge en super dat ik één van jouw gastbloggers mocht zijn, voel me nog steeds zeer vereerd! Gisteren vrij laat terug gekomen van de vakantie dus ik heb mij moeten inhouden tot vanochtend met het bloggen :) maar dit is heerlijk thuiskomen. Ik zie ook al uit naar komende maandag naar de nieuwe gastblogger! fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen