vrijdag 26 november 2010

Foto op vrijdag

Hier liggen wat spullen te drogen op een deurmat. Deurmat? Ja, deurmat! Ik zit met mijn bureau vlak naast de deur van ons dakterras. Daarvoor ligt dus een deurmat en ik kan je verklappen dat die heel vaak door mij gebruikt wordt om dingen op te laten drogen. Zo gebruik ik de strijkplank die vlak achter mij staat om mijn scrapspullen op neer te leggen als ik bezig ben. Dat moet ook wel want ik heb zóveel spullen  ik heb zo'n klein bureau ;)
Nu liggen er dus wat kerstachtige spullen op de deurmat te drogen. Ik wil namelijk toch nog wel erg graag wat 'kerstigs' maken dit jaar. Gewoon, wat leuke dingetjes. Dáár heb ik zin in.

En jij? Maak jij veel kerstkaarten, of juist helemaal niet? Maak je ze allemaal anders of juist een serie dezelfde?
Ik vind het hartsikke leuk als je een reactie achterlaat!
Fijne vrijdag!

19 opmerkingen:

 1. He gezellig het is weer vrijdag! Ik vind je verhaaltjes altijd zo herkenbaar en gezellig om te lezen. Ik wil dit jaar een serie dezelfde kerstkaarten maken want anders komt het er gewoon niet van ben ik bang. Dus ik ben nog bezig een leuk ontwerpje te bedenken, ahum!!!

  Fijn Weekend Inge!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haahahaha,die deurmat heb ik niet...wel de strijkplank,die gebruik ik elke dag....hij zit vol glimmer mist,verf...lijm....
  (ik gebruik m ook wel om te strijken hoor!)
  Enne ik maak wel wat kerstkaarten,en ik maak ze allemaal verschillend in series werken vind ik saai en dat vind ik niet leuk om te doen,en ik vind dat mijn hobby leuk moet zijn dus maak ik ze allemaal verschillend,vandaar dat ik er niet te veel maak en mensen die niets met zelfgemaakt kaarten hebben stuur ik een gekochte kaart.
  Fijn weekend!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hee Inge, ja ik heb ook de strijkplank voor het zelfde gebruik als jij, en ondanks dat ik 2 bureua's ter beschikking heb, nooit een gaatje voor wat netheid, hahahaa, ik heb mijn kaarten klaar, dit jaar in 3 etappe's gemaakt, voor de mensen die het waarderen hele mooie :)) voor de mensen die eht wel leuk vinden maar voor mij schatten zien, een graadje minder, voor de overgeblevene heb ik kruidvat kaarten hahaaaa, maar geen 2 hetzelfde hoor, daar doe ik niet aan. Ben benieuwd wat jij van de deurmat haalt :) fijn weekend vast, groeten van Janine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah, dat wordt vast weer een leuk project! Ik maak iid. veel kerstkaarten zelf. Soms een hele serie (iets minder werk)en dan weer een hele ingewikkelde tussendoor, om het brein te stimuleren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dat ziet er gezellig uit :) ik probeer wel kerstkaarten te maken maar vind het moeilijk om er variatie in te leggen. ik wil voor kerst nog wel wat dinerdecoriaties maken voor de mensen die bij ons komen eten!

  *Kus Patries*

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij mij belandt er steeds meer op de grond, mijn tafel is ook altijd vol. Dingen te drogen gaat bij mij op het aanrecht.
  En kerstkaarten heb ik wel heel veel gemaakt, maar ze liggen momenteel bij Ter Sted, een winkel hier in de buurt... Als er nog wat over is van de stapel ga ik die versturen en de rest wordt aangevuld met gekochte kaartjes!
  Groetjes Boukje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik krijg vaak oude kerstkaarten van mijn ouders en kennissen, en die kan ik maar niet opkrijgen! Dus die gebruik ik, in plaats van er zelf wat te knutselen. Maar ik kan het wel erg waarderen zo'n zelfgemaakte kerstkaart.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik ben benieuwd wat voor moois je hiermee gaat maken.
  Ik vind kerstkaarten eigenlijk de leukste kaarten om te maken, ik maak ze het hele jaar door, het liefst veel verschillende.

  groetjes jolande

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dus dààr is die strijkplank voor....ik laat de spullen drogen op de bovenkant van de bench die naast mijn werkblad staat, die is supersize, dus er kan lekker veel op!
  Ik heb nu 2 kerstkaarten af, maar ik maak het liefst steeds weer wat anders!
  Groetjes marion

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Qua creativiteit is het natuurlijk leuker om allemaal verschillende kerstkaarten te maken, maar praktisch gezien niet echt. Het wordt bij mij dus ook gewoon een serie. Tevens krijg ik dan ook geen vragen waarom de een een mooiere kaart heeft gekregen dan de ander. Ik deel inderdaad wel het idee dat mensen die het minder waarderen een action / kruidvat kaartje krijgen. Zonde anders van het werk. Maar voor deze kerst moet ik nog steeds nadenken wat ik nu wil maken, de tijd begint nu te dringen.....

  Geniet van het weekend!

  Groetjes,
  An

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een veelbelovende deurmat heb jij :)
  Ik maakte vorig jaar 40 dezelfde kaarten, dat leek op den duur op 'lopende bandwerk', dat doe ik dus nooit meer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hihi, wat goed dat je het nog op de deurmat legt, bij mij is de grond bezaaid met scrapsels! Maar ik lees hierboven dat de strijkplank een goede optie is :)
  Ik heb dit jaar 15 "veel werk -allemaal hetzelde- kerstkaarten" gemaakt (wel met hulp van de man des huizes) en 15 "hele simpele, maar toch zelfgemaaktkaarten".
  Verheug me nu alweer op volgende week vrijdag :D

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Kerstkaarten... oh jee... ik ben helemaal niet "kersterig" (maar daarna ga ik helemaal los, zie mijn blog!) maar ik zal toch nog wat moeten maken. Ik maak nl. altijd de kaart die we met ons bedrijf versturen... 't is goed dat je me eraan herinnert, ik had het alweer diep weggestopt ;)
  Geniet van je weekend!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hahaha.. arme jij met je kleine bureau!Hier nog zo iemand, inderdaad herkenbaar.
  Ik maak pas Kerstkaarten sinds vorig jaar.Ben ermee begonnen vanwege een lijst waaraan ik mee doe. Daardoor volgden kaarten voor mensen die een eigengemaakte kaart erg waarderen. Dit jaar zo'n 50 kaarten samen. Drie series gemaakt en wat andere er tussen door. Ik houd niet van productiewerk.
  Jouw foto ziet er veelbelovend uit!

  Groetjes, Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik ben begonnen met allemaal dezelfde. Maar mijn dochter, die mij hielp met versieren, vond dat niks. Toen zijn we allemaal verschillende gaan maken. Dat doe ik nog steeds, maar maak ondertussen ook de kerstkaarten die mijn moeder verstuurt en die van mijn zus ook. Totaal zo'n 100. Ik maak dus het hele jaar door kerstkaarten. Vind het wel handig, je hoeft niet zo te zoeken naar kleuren. Voor de afwisseling neem ik dan blauw voor de sneeuwpopkaarten. Ik vind het nog steeds leuk om te doen. Voor dit jaar ben ik al klaar, zondag komen mijn moeder en zusje de kaarten uitzoeken. Dus volgende week begin ik vrolijk aan de kaarten voor volgend jaar!
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat leuk om al deze reactie's te lezen. Zo herkenbaar ook. Ik heb een scrap-kamer, maar scrap vanwege onze hond (die het niet leuk vindt dat het bazinnetje boven zit en zelf boven niet zo gewenst is) beneden aan de woonkamer-tafel. Heb ik meer ruimte nodig, dan betrek ik er de keukentafel bij en vaak ook de strijkplank (vol gesso ;))
  Maar veertien dagen geleden, tijdens een scrap-weekend) heb ik geleerd dat er niet meer gestreken wordt. Althans niet door de dames waar ik mee op stap was. Dat heb ik me heel goed in de oren geknoopt! Misschien een vraag die jij eens stellen kan op je blog?

  Ik hou ook niet van productie-werk en ben kritisch met wie ik een zelfgemaakt kerst-kaartje stuur. Niet genoeg? Dan vul ik het aan met gekochte exemplaren.

  Fijn weekend Inge en veel plezier met alles wat er momenteel in de maak is bij jou.

  Groetjes, Angèle

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hihi het is niet de eerste keer dat ik hoor over een strijkplank in combi met scrappen...ik gebruik de vloer om mij heen weleens...wat een zooi dan!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Op zo'n blog leer je nog eens iets ;)
  Nooit eraan gedacht dat je een deurmat/strijkplank bij je knutseltafel kan betrekken.
  Maar mijn kerstkaarten zijn allemaal uniek, ze kunnen wel eens heel erg naast mekaar hebben gelegen. Soms helemaal mijn eigen fantasie, soms in combinatie met ideeën van anderen. Maar ik stuur idd ook mijn zelfgemaakte kaarten alleen aan de mensen die dat ook waarderen en de rest krijgt de zelfde gemeende boodschap alleen op een goedkoper kaartje...

  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Haha wat een leuk berichtje dit. Tsja, ik heb het opgegeven om 80 kaarten te maken, is niet leuk meer. Ik heb besloten toch de oude kaarten die ik wilde bewaren te versturen, dat geeft me wat meer tijd om gewoon lekker aan de kerstknutsel te gaan, het tig van elke soort maken begon me een beetje tegen te staan, terwijl ik het zo al jaren deed. Ben benieuwd wat voor moois je met deze onderdelen gaat maken!

  BeantwoordenVerwijderen