vrijdag 29 oktober 2010

Foto op vrijdag

Deze vrijdagse foto gaat over tijd. Scraptijd om precies te zijn :)

Als het even kan, klim ik na het avondeten twee trappen omhoog, zet ik de cd speler aan, waarin altijd één van míjn favoriete cd's zit, en ga ik een half uurtje knippen, plakken en scheuren achter mijn bureautje. Ik vergeet dan even alles om me heen en dat is heerlijk!
Ik maak een kaart bijna nooit in één keer af.  De volgende dag zie ik meestal direct wat er goed aan is of beter kan.

En jij, wanneer scrap jij? Heb je een vaste tijd, een vast ritueel? Maak je een kaart of een LO in één keer af?

Ik verheug me op je reactie!

Fijne vrijdag!

14 opmerkingen:

 1. Hi Inge,

  Oeh, die tijd, heb je daar ook een webshop-adresje voor? hi hi.. Helaas heb ik geen vaste scraptijd, zou ik eigenlijk wel eens moeten regelen, maar de weken wisselen een beetje te veel de laatste tijd.. Meestal probeer ik in het weekend een aantal kaartjes te maken, wat langer achter elkaar, maar ik moet echt weer proberen meer regelmaat er in te vinden, want ik vind het heerlijk ontspannend en merk nu ik heel druk ben op m'n werk, dat vooral de knutseltijd er bij in schiet en da's heel jammer en eigenlijk ook niet goed, want dat is echt ontspanning... Dus... ik ga tijd zoeken en kom je dan nog een keer vertellen wat m'n vaste tijd is geworden, ha ha!

  Groetjes en fijne dag!
  Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He Inge,tijd tja,ik probeer zo veel mogelijk tijd te maken...Als Don en Jade op tijd naar bed gaan kan ik na 7 uur een uurtje aan de slag en soms overdag, en natuurlijk in het weekend,ik haal mijn boodschappen enzo door de weeks,dus kan ik in het weekend lekker mijn gang gaan...als Nigel thuis is heb ik wel veel tijd om te scrappen....Fijn weekend!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Inge,

  Wij hebben een grote knutselkelder, ik heb geen vaste tijd, gewoon in het voorbij lopen (wasplaats ligt erachter), spring ik er eens binnen en kies ik de éne moment mijn stempel of knipvel, de volgende binnenspring is dan het papier aan de beurt, bij de volgende voorbijkomst, kleur ik eens snel iets in van de stempel,..

  En als ik eens echt tijd heb, zoals in het weekend, en niks moet, dan ga ik al eens een gehele kaart maken, maar ik heb ook geen zittend gat, dus dat duurt dan te lang, en ga ik toch terug lopen hoor, hihi,

  Maar ja ik heb ook teveel hobby(s en ik doe alles door elkaar, ben niet graag met maar één ding bezig, dan word ik zenuwachtig :-)

  Groetjes, Jaimie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hej Inge,

  Tijd wat is dat? Tijd moet ik echt maken. Zoals vandaag ben ik vrij, de was zit eral in. Ik heb mijn tafel helemaal opgeruimd, En dan ga ik op jacht qua inspiratie. En dan begin ik. Ik maak meestal mijn kaartjes of layouts wel af. Als het echt niet gaat met de inspiratie of het niet word wat ik in mijn hoofd heb. Dan stop ik en kijk ik er de volgende keer naar als ik TIJD heb.

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik maak mijn kaarten vaak 's avonds, ik maak ze ook liefst in één keer af. Als het dus eens niet meezit wil dat zeggen dat ik niet op tijd naar bed raak :)
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hihii ik scrap op verschillende tijden soms zelfs een paar dagen niet...ja je leest het goed.
  En ook ik maak nooit iets in een keer af zowel een kaart als lo .Ik ga even weg met de hond bv of werken ,,,slapen en dan yesss plakken...
  fijn weekend,Lean enuhhh vergeet de klok niet zaterdag een uurtje minder..hihihi

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik maak de meeste kaarten in het weekend. Dan maak ik meerdere kaarten, zodat ik die dan door de week op mijn blog kan laten zien. Heel af en toe ga ik doordeweek 'savonds ook wel eens naar boven, maar meestal komt het er niet van.
  Ik maak de meeste kaarten in één keer af en als het niet lukt of ik ben er niet tevreden over, dan leg ik het aan de kant, totdat ik een idee krijg over hoe het worden moet.

  Een heel fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Inge,
  Ik maak kaarten. Ik doe dat meestal s'avonds als we niets in de planning hebben of op mijn vrije doordeweekse dag.
  Als ik mijn kaarten maak dan maak ik ze ook af. Hoe lang het ook duurt, ik maak ze af op die zelfde dag. Ik heb wel eens kaarten half afgewerkt om er een andere dag mee verder te gaan, maar dat werkt niet bij mij want die kaarten blijven dan liggen en ik zit er tegenaan te hikken. Dan vind ik het niks aan om daar mee verder te gaan.
  Een half uurtje ga ik niet redden wat jou wel lukt. Meestal strek ik er een paar uur voor uit zodat ik een stuk of 4 kaarten kan maken.

  Een fijn weekeind alvast.

  Groetjes Patricia
  http://kaartenshoppatricia.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke vraag Inge! Maar je hebt zoveel leuke dingen op je blog, reden dus om volger te worden!

  Wat leuk om te lezen hoe verschillend iedereen dat doet! Ook ik moet twee trappen op voordat ik aan de slag ga. Met zowel de knutsel als de was ;-)

  Meestal doe ik langer dan een dag over kaarten of projecten. Soms omdat ik geen inspiratie meer heb en niet weet hoe ik de kaart af moet maken, soms omdat ik met teveel dingen tegelijk bezig ben. Ondanks dat ik graag netjes werk, ben ik soms geneigd om iets af te raffelen, omdat ik zo ontzettend graag het eindresultaat van m'n werk wil zien.

  Vaak probeer ik tijdens de "Mannen" momenten zoals voetbal op TV, even te scrappen. Echt vaste momenten heb ik niet. Inspiratie komt en gaat tenslotte!

  Groetjes,
  An

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Omdat ik onregelmatig werk heb ik geen vaste tijden. Als ik meer dan 1 dag tussendoor vrij ben is dag 1 om te poetsen en dag 2 om te knutselen. Ik maak wel af waar ik mee bezig ben.

  Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk alle reacties van de andere blogdames te lezen! Ik knutsel de laatste tijd hele dagen.
  Tussendoor wel even de boodschappen, eten met de kids, en nu weer naar school brengen en halen.
  Behalve op maandag, dan is het huis aan de beurt:s
  Als de meiden thuis zijn, dan knutselen ze gewoon mee:)
  groetjes en alvast een fijn weekend
  Neline

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh, maar een half uurtje? Kun je daarna wel stoppen dan? Ik maak de kaarten het liefst meteen af. Op zondagochtend zodra ik wakker ben begin ik met de knutsel. Tussendoor even aankleden en ontbijten en het liefst knutsel ik dan tot een uur of één, twee door. Ik hoop dan altijd meerdere kaarten te maken zodat ik een beetje voorraad heb voor mn blog haha! Maar jij gaat dus bijna elke avond een half uur lekker aan de knutsel en dan de volgende dag maak je het af? Leuk om al deze verhalen te lezen, leuke vrijdag-foto-item! Fijn weekend toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het liefst maak ik het kaartje meteen af. Als er teveel dagen tussen zitten, dan blijft het er meestal bij. Ik heb geen vaste tijd en tot voor kort zat ik aan de eettafel. En moest dus altijd alles opruimen om er geen spetters op te krijgen. Nu heb ik een klein bureautje en kan mijn spullen dus een paar dagen laten liggen.
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ow ja zeker ik scrap meestal na het zes uur journaal en een pauze want ik moet wel eten...en dan tot ong. half tien!

  BeantwoordenVerwijderen