woensdag 1 september 2010

What's up? - woensdag

Afgelopen zondag kreeg ik het op mijn heupen.

En mijn heupen hadden het deze toch al zo zwaar te verduren. Ik volgde afgelopen donderdag namelijk mijn eerste Zumba-les :)

Ik dwaal af... Ik had in de Cards Only een rekje zien staan waar je je Distress Ink in kunt bewaren. Ineens bedacht ik dat de bakjes die ik gebruikte voor papier ook prima voor Distress Ink gebruikt kunnen worden.

Dit is het resultaat:

Ik bewaar mijn pads altijd ondersteboven, zodat ze niet snel uitdrogen.
Gelijk op alle pads de namen geplakt. Man, wat een lange namen verzint mr. Holtz ;)

Dus toen de inkt zo netjes op mijn bureau stond, wilde ik ook direct een einde maken aan de kluwen met lintjes die ik aan een kledinghanger had hangen. Van restjes cardstock knipte ik rechthoekjes en ik wikkelde alle lintjes eromheen.

Nu liggen ze te pronken in een doos:
Mooi hè, al die kleurtjes, kantjes, koortjes en stofjes...

Maar ik geef het toe, het is eng. Mijn bureau is nu zo netjes. Zo overzichtelijk ook.

Ben benieuwd hoe lang dit goed gaat :)

Hebben jullie nog slimme opbergtips? Waar laten jullie bijvoorbeeld al die restjes papier die als vanzelf ontstaan bij het scrappen? En stempels? Rubber en clear? Hoe bergen jullie die op? Ik zou het echt heel leuk vinden om jullie tips te lezen :)

16 opmerkingen:

 1. Hoi Inge,ik ruim niet op hahaha,dat is mijn geheim..ik weet altijd alles te vinden!
  Ik bewaar t meeste in dozen...met namen erop wat erin zit.Maar mijn buro is altijd een zootje,dan vind ik nl ook wel eens dingen die ik "vergeten" was.Ik probeer t elke keer weer,maar binen de kortste keren is het weer een chaos!!Bij jou ziet t er heeeel netjes uit!!!Complimenten!
  Fijne dag,Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dat is wel heel slim omdat zo te doen , bedankt voor de tip
  groetjes sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hai Inge, wat een super oplossingen om je spulletjes overzichtelijk te bewaren! Ik heb mijn inktpads gelijk op te kop gelegd! hihi! Heb er nog niet zo veel hoor en moet er echt nog mee leren werken maar dit vond ik gelijk een goede tip, dank je! Groetjes Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat keurig!!!;o). Mijn distressinkt zit in een doorzichtige bak van de Hema, tezamen met de glimmermist en archival enzo. Maar eigenlijk staat het meer op de tafel dan in die bak...En dan zet ik het altijd op kleur. Mijn stempels bewaar ik in 3 vierrings multomappen. In Diddlehoesjes van mijn dochter. Mijn papier zit op kleur in showmappen en daar doe ik ook de restjes weer in. Mijn scrappapier zit soort bij soort in 4 verzamelmappen. En alle andere zooi zit in manden in een grote Ikea kast. Vroeger stonden daar meer boeken in dan nu........

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hihihi netjes hoor en knap ik denk dat ik mij wel bij jolanda aan kan sluiten in dit geval.....En ik probeer momenteel al mijn oude lijnen ,kantjes ect te gebruiken en dan weer shoppen.....succes met Zumba.
  groetjes,Lean.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. oeffff...wat netjes ziet dat eruit!
  Bij mij is het altijd puinhoop:(
  Als ik opgeruimd heb, dan heb ik altijd het goede voornemen om het zo te houden, maar dat lukt nooit. Ik ruim dus maar niet meer op, en stof om de rommel heen;)
  Veel succes met Zumba!
  groetjes
  Neline

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die heupen... maar wel goed voor ze, Inge!
  Wat een goed idee van je, die TH inkten zo en wat leuk, he, die kindertang van DYMO ;)

  Meid, ik ben zo jaloers op mensen die een werkplek hebben! Ik scrap in de keuken en heb precies één scraptrolley om alles in te doen, wat natuurlijk al lang niet meer lukt. Je snapt dus hoe het er uit ziet bij mij. Gelukkig heb ik een ruimdenkende man.
  Ik wacht dus op mijn zoon, die uit huis wil, haha. Want dan....!!!

  Ik heb mijn lintjes precies zo als jij, maar dan op van die plastic kaartjes. Ook niet helemaal ideaal, maar ja.

  Clearstamps heb ik in een ordner, met van die spciale bladen (gekocht via internet in USA) waarop je ze kunt plakken, best handig en je kunt veel kwijt in zo'n ordner.

  Goede tip om die inkt op z'n kop te bewaren, ik heb het in een schoenendoos... is bijna vol....

  Groetjes, Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zojuist mijn distress inkten omgedraaid voor ik ze weglegde (in een blikken doos, ze passen er nog even in allemaal). Netjes hoor je inkten en je lintjes. Bij mij zit veel in grote opbergdozen, de lintjes bijvoorbeeld, maar die zitten niet op kaartjes, gewoon één wirwar :))
  Ik heb een (grote)doos met unmounted stempels: de Art Journey stempels passen per sheet in CD doosjes, de grote sheets zijn opgeborgen in kleurige zipper zakjes van ikea. Verder ben ik nog niet, het papier is een puinhoop :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een geweldige opbergtips! Bij mij is het eerlijk gezegd nooit lang netjes. Alles zit in doorzichtige Ikea bakken maar als ik ze netjes opruim is het binnen de kortste keren weer een zooitje.

  Gr. Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk om al die tips te lezen, ik heb ook nog ergens Diddl hoesjes van de meiden, moet ik toch eens naar op zoek. En opgeruimd blijft het bij mij helaas ook nooit lang. Groetjes Gemma

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik ben erg van de ordner mappen. Ik heb 3 ordners voor mijn stempels. En die zitten giga vol! En dan heb ik ook mijn restjes op kleur in mappen. Zo kan ik altijd mooie combi maken.

  Maar dit is ook een vet idee!!

  Liefs Manon

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat ben jij een nette meid ;o) De inktdoosjes van TM liggen momenteel gewoon op mijn bureau dus zo'n kastje zou ik ook wel willen. Bij de start van mijn hobby heb ik blikken koekendozen van Delacre gekocht want die kan je mooi stapelen en heb ze gelabeld met de Dymo. Mijn papier zit in een hangklassement van Really usefol box.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ja super idee voor de distressinkt! Ga ik ook nog een keer maken ik word helemaal kriegel van elke keer die torens weer afstapelen op zoek naar de juiste kleur. Ik denk dat ik dan wel op de zijkant naast de kleur, ook een stukje zal sponsen zodat je de kleur ook alvast ziet op de zijkant. Het ziet er ook zo uitnodigend uit hè, zo die inktjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. O help, ik voel mijn heupen ook al :) Wat een goede tips hier allemaal. Ik moet ook nodig op gaan ruimen. Ik moet ook nodig keuzes gaan maken, te veel hobby's dus te veel spullen. Maar ja met scrappen kun je ook echt alles gebruiken dus....
  laat ik maar beginnen bij de lintjes, bandjes en touwtjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Inge, lekker aant opruimen geweest dus? Goed hoor! Ennuh verdere opbergtips?? Volgende maand ga ik denk ik maar eens een fotoreportage/filmpje doen van mijn hobbykamer en dan komt alles langs, maar int kort:
  - clear in cd-doosjes
  - ez-mounted op gelamineerde kartonnetjes
  - rubber in ladekastje (6 laatjes Xenos)
  - restjes papier ook, 1 laatje patroontjes, 1 lade met de kleurtjes en dan per kleurtje een A4tje eromheen gevouwen(dwars)
  -lintjes heb ik over geblogd, kun je zien bij label 'organizing'...

  nou de rest volgt dus nog...;-)
  xxDebbie

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oh ik zag trouwens dit filmpje:

  www.youtube.com/watch?v=mCVfjxEQiRE

  -> over een handige tool voor je Distress inkt..Lijkt me echt superhandig voor eigenlijk alle inkt hahaha...Begint pas echt interessant te worden bij 2minuut20...
  xxDebbie

  BeantwoordenVerwijderen