vrijdag 17 september 2010

Foto op vrijdag

DOEKJES!
Een oude vaatdoek, een wit t-shirt in lapjes geknipt, babylotiondoekjes.
Ze liggen altijd op mijn bureau.
Met een 'Ink Blending Tool' kan ik namelijk niet zo goed overweg als met het verknipte witte t-shirt, ik breng daar alle Distress Ink mee aan :)
Aan de vaatdoek veeg ik echt alles af, inkt, glimmermist, lijm...
En met de babydoekjes maak ik stempels schoon en papierrandjes zacht zodat ze makkelijk zijn te distressen.

Gebruiken jullie veel doekjes? Of juist wel de Ink Blending Tool? Hoe maken jullie stempels schoon?

13 opmerkingen:

 1. Ook met een baby doekje of.....gewoon onder de kraan hoor gaat prima!

  Groetjes Fia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik gebruik de zachte kant van schuursponsjes om distress inkt aan te brengen. Ik knip zo'n spons in zes kleine sponsjes. En natuurlijk de babydoekjes om de stempels schoon te maken. Als stempels echt niet schoon willen worden gebruik ik een stempelreiniger erbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Inge,
  Ik maak de stempels schoon onder de kraan. Maar ik inkt met een cat eye, misschien kan dat niet met Distress??? Een babydoekje heb ik nooit gedurfd omdat ik dacht dat dat een olielaagje achterlaat, maar is dat ook zo?
  Nu ga ik eerst even uitzoeken wat een Ink blending tool is (wat ben ik toch nog een groentje op dat gebied)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi,babydoekjes in overvloed ook om mijn handen schoon te maken,ik ben nogal een rommelig mens en heb vaak geen kwast bij de hand als ik bv structuurverf wil gebruiken...met inkt doe ik niet zo veel(wel de randjes beinkten...),ik heb dus geen blendingtool ofzo...en een grote handdoek gebruik ik veel,met glimmermist,anders zit het overal...
  Fijn weekend!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd Inge!!! (heb je het al gehoord?)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. heel herkenbaar de babydoekjes die gebruik ik ook altijd maar verder werk ik sinds kort wel met een inkt tool want die kan ik fijne in mijn hand houden zodat ik minder last van mijn pols krijg, en als ik glimmer mist gebruik pak ik altijd een oude schoendoos waar ik keukenrol in leg en daarop de dingen die ik wil bewerken met glimmer mist. dat scheelt mij heel veel schoonmaken want anders zit echt alles onder

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ja billen doekjes de stempel reiniger van ranger...ook de blendingtool sinds kort....en....een rol wc papier .OO en ik vergeet de oude krant voor mijn glimmerakties.
  groetjes,Lean.....kliederse!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goh, goeie tips lees ik hier! Leuk hoor! De tip van Petra van het schuursponsje ga ik ook onthouden net als jouw stukjes T-shirt.

  Groetjes, Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik maak ook schoon met de babydoekjes.
  en ik gebruik opgedroogde babydoekejs samen met mijn blendingtool.
  en de zachte kant van een schuursponsje om inkt aan te brengen, werkt ook prima.
  en oogmake-up sponsjes voor het fijnere werk vind ik ook ideaal.
  maar meestal heb ik meer inkt aan mijn handen dan op het papier, ha ha ha, ik kan niet werken zonder er zelf onder te zitten.

  groetjes Jolande

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik gebruik wel den ink blending tool. Voor stempels gebruik ik ook babydoekjes. Die gebruik ik ook wel voor mijn vingers en de snijmat. Die zitten geregeld onder de verf. Er ligt ook nog een oude lap voor het schoonmaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je vraag zorgt voor interessante reacties! De schuursponsjes tip van Petra lijkt me wel wat. Ik heb ook last met de blending tool, voor de randjes gaat het nog, maar grote stukken doe ik ook met een lap. Het gaat alleen meer aan je vingers hangen op die manier, maar dat nemen we erbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Make-up sponsjes van de hema hebben een mooie fijne structuur, die overeen komt met die van de inkblending-tool. maar ik gebruik de sponsjes eigenlijk alleen nog maar voor verf of watervaste inkt. Voor distress gebruik ik altijd de tool(heb ook zo'n leuke tool-spinner en die hangt ondertussen al vol. Ben dus al aan mijn tweede toe) babydoekjes gebruik ik alleen bij demo's, als er geen kraan in de buurt is. En de stempels maak ik eigenlijk niet meer schoon. Ik stempel er zoveel mogelijk inkt af op een scrappapiertje of keukenrol.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Stempels schoonmaken doe ik idd met babydoekjes en keukenrol. Voor StazOn inkt of andere watervaste inkt gebruik ik ook de cleaner van dat merk..

  Verder gebruik ik de make-up sponsjes van de Etos voor het sponsen van randjes enzo(zitten 6 in een bloemvorm verpakt die je los kunt halen van elkaar)

  ben nog aant sparen voor zo'n mooie belnding tool van ranger met foam sponsjes erbij...want misschien geeft dat toch een mooier effect...maar dat moet ik dan natuurlijk eerst even uitproberen;-)
  xxDebbie

  BeantwoordenVerwijderen